D E R V Y N A S

KĄ ŽMONĖS KALBA IR VEIKIA SEKMADIENIAIS

Sekmadieniai yra ypatingi. Sekmadienius reikia ypatingai ir leisti. Dievaži negriauti to, ką sukūrė ir nurodė daryti pats Dievas. (Visą gyvenimą reikia leisti ypatingai, bet šį kartą apie sekmadienius).

2 SERIJA: SEKMADIENIO KAVOS KLUBAS

Žmonės kalba apie cinamono teigiamą poveikį, kakavos poskonį išgėrus kavos, pačią kavą, citrinas, Maroką, itališku stiliumi gamintus morengus, Kolumbijos koksamedžius, meksikietiškus čiliančios pipiriukus, rožių skonio macarons’us, mate – nacionalinį Argentinos ir Urugvajaus gėrimą iš paragvajinio bugienio lapų, pop-up restorano organizavimą Berlyne, Londono flower market’us, cukraus depiliacijas, sauną, nuolaidas batams, talentų paeišką, vestuvių parodą, VYNĄ, namelius kalnuose, rankinės turinį, pasiutusius šunis, atneštos rytinės kavos į lovą svarbą, Billie Holiday plokštelę, eggs Benedict pusryčiams, tinkamiausio fotelio namams spalvą, slaptas vakarienes ir tiesiog įdomų gyvenimą.

Yes, tai sekmadienio kavos klubas. Ko žmonės tik nekalba. Emanuelis – Crooked Nose&Coffee Stories – turi sekmadieninę tradiciją – sekmadienio kavos klubus. Vasarą dažniau, žiemą rečiau, bet vistiek. Vieną gražų antrą vasario sekmadienį vyko pokalbiai prie kavos ir kava prie pokalbių. Žavu ir faina, kai teisingą požiūrį turintys žmonės atmeta visus faktus, jog savaitgalį ūžė ir atsikelia normalia tvarka, pasimurgdo pataluose (geriausia, kai tai daro dviese), apsirengia mėgstamą rūbą ir keliauja pasivaikščioti, pasikalbėti ir suvalgyti nuotaiką keliančios cukraus dozes – šio sekmadienio atveju macarons’o.

 

Crooked Nose & Coffee Stories

 

(žiauriai sexy kavos stalas)

 

Crooked Nose & Coffee Stories

 

(žmonės kalba, rašo ir gerai gyvena)

Niekada nepamiršiu, ką Emanuelis pasakė: ką susitari prie vyno, tas gali ir likti tik prie vyno, bet ką susitari prie kavos, tą jau būtinai turi padaryti.

Tai ką veikia?

Sunday Coffee Club

(bendrauja ir ragauja)

Fresh Orange Juice

(savom rankom spaudžia apelsinų sultis)

Ramune Industry Files

(medituojasi kava ir šypsosi)

Ponia Urte

 

(sėdi fotelyje ir geria kavą)

Ponia Urtė daro kavą

(ponia Urtė ruošia kavą)

Macarons(valgo macarons’us)

Coffee Taster Flavor Wheel

 

(kavos gerėjo skonių ir poskonių ratas)

1 SERIJA: SUPER SUNDAY SUPPER (+ Culinary Movie)

Realiai šitas dalykas reikalauja atskiro straipsnio. (Bet reikalauja nereikalauja, rašysim viename). Kaip manote, ar sekmadienio vakaro vakarėlis gali pranokti Naujųjų Metų vakarėlį? Manote, nemanote, bet atsakymas jau yra – taip, gali. Vieną paskutinį SAUSIO mėnesio sekmadienį vyko vakarienė – Supper, Sunday Supper. Jau nekalbant apie gamintų patiekalų skonį, vyno gardumą ir stulbinančias, prisiekiu, stulbinančiai skanias strawberries Margaritas buvo karšta. Buvo karšta ir dėl to, kad kepėm kartu, bet buvo karšta dar labiau dėl diskusijų, pokalbių, flirto. Aš iš tikrųjų nežinau, kaip susiklostė vienų žmonių likimai, bet galiu pasakyti – kai pamačiau dviejų pirmą kartą į Supper’į atėjusių žmonių veidus besikalbant – supratau, jog vakarienės ir virtuvės vakarėliai yra daugiau nei vakarienės ir virtuvės vakarėliai. Tai visiška aukščiausia socializacijos (ir gal net poracijos) forma.

(daugiau apie Sunday Supper galite paskaityti SWO magazine: http://www.swo.lt/ciop-ciop-su-cili-prieskoniu/)

Urte The best parties are held in kitchen

(geriausi vakarėliai vyksta virtuvėje)

Ponia Urtė ir Mexican chef Rodrigo(ponia Urtė ir Sofa de Pancho šefas Rodrigo)

Sundy Supper(Sunday Supper)

Mexican Dinner/Kitchen Party

 

 

(oi buvo skanu, ryšku ir karšta)Ponios daro vyną(ponios atidarinėja svaigalus)

Strawberries Margaritas(siaubingai skanios strawberries Margaritas)

3 SERIJA: SOCIALIZACIJA

Viso šito dalyko esmė ir reziume:

  1. Maistas ir vakarienės (Supper’iai) yra viena iš pagrindinių mūsų poreikių tenkinimo detalių;
  2. Nuo senų laikų visus svarbius karo laimėjimus, vestuves, tuoktuves ir dieviškąsias šventes vainikuodavo vakarienė;
  3. Maistas visuomet yra viena geriausių temų pokalbiui;
  4. Vakarienės išlaisvina (valgydami ar sėdėdami prie stalo paslepiame kūno kalba);
  5. Dėmesys yra stipriausia varomoji jėga žmogui gyventi, dirbti ir tiesiog būti. Gero ir natūralaus dažniausiai gauname neįpareigojančios vakarienės metu, prie vyno taurės;
  6. Be to, kviesdami kavos ar vakarienės jaučiamės lengviau ir labiau atsipalaidavę Negi kviesi: “pasikalbėti”. Geriau kviesti: “kavos”, “pietų”, “vakarienės”, “pusryčių”, “vyno”…

Tai ir kviečiu; iki greit!

 

Share: