D E R V Y N A S

Briusly – madingas ‘karštųjų’ ir egzotinių’ virtuvių miksas, į kurį visada norisi sugrįžti

Tikrai neabejoju, jog jums teko atsidurti tokioje situacijoje: ieškote kažkur kažko, o po to pamatote, kad tas geras ir teisingas sprendimas/žmogus/daiktas buvo visai šalia. Tai taip panašiai man su ‘Briusly’. Ragauju ir bandau visus restoranus, ieškau įdomių vietų, ieškau talentų ir visai pamiršau, kad parašyti reikia ir apie ‘iki gyvo kaulo’ mėgstamą ir pažįstąmą. ‘Briusly’.

Ten lankausi jau gerus kelis metus ir ten yra mano viena mėgstamų vietų, kur galima pailsėti, papietauti, savaitgaliais papusryčiauti, išgerti kokteilių ir gerai ‘pasitūsinti’. Bet dabar labiau apie maistą. Ir kaip tik ta proga, kai ‘Briusly’ meniu atsinaujino ir pasipildė begaline egzotika.

briusly

Tai ką ten reikia valgyti, kodėl ir kas atnaujintame meniu?

Išėmė mano ryžius.

Mano pats mėgstamiausias patiekalas buvo ryžiai, patiekiami su daržovėmis, riešutų sviestu ir 45min 63laipsnių temperatūroje virtu kiaušiniu. Šiaip, kol šitas patiekalas buvo meniu, aš jį esu valgiusi tikrai daugiau nei dvidešimt kartų, o prieš tai buvo tas pats tik be kiaušinio, tai aną irgi teko valgyti tiek pat daug kartų. Nežinau, ką jie daro su tais ryžiais, bet kažko prideda. Beje, kaip pats šefas Martynas, kuris kuria ir atnaujina meniu (tik nedirba nuolatos, kad nesusimaišytumėt), komentuoja, jog išimti patiekalus nėra lengva, visada ateis, kurie prašys ‘to’ ir būtent tik ‘to’, zys, kai jo nebus…Bet reikia pratinti žmones išbandyti naujus dalykus. Juk visuomet galima atrasti kažką naujo ir gero.

Wok’ai

Lygiai taip pat visi wok patiekalai – ar tai būtų kepti ryžių makaronai ‘POD THAI’ su tigrinėmis krevetėmis, vištiena, sojų daigiais, svogūnų laiškais, žemės riešutais ir pod thai padažu ar tai būtų ‘YAKI SOBA’ – kepti kiaušinių makaronai su krevetėmis, vištienos juostelėmis, daržovėmis ir austrių padažu – viskas skanu. O tarp kitko, gero wok’o Vilniuje dar ir su žiburiu reikia paieškoti.

Karštieji ir visokios egzotinės naujienos

Jeigu ‘Briusly’ virtuvę kažkada vadinome azijietiška virtuve, tai dabar pavadinčiau ją ‘karštųjų’ ir ‘egzotinių’ kultūrų miksu. Čia persipina Meksikos, Vietnamo, Indijos, Tailando ir kitų egzotinių virtuvių skoniai. Atnaujinto meniu kūrėjas, gal ir specialiai, gal ir ne, pataikė į madingiausią pasaulyje trend’ą. Pasaulis pamišęs dėl visų šių išvardytų virtuvių. Deja, nebeskandinaviškas stilius ant bangos, pasaulyje ‘haute Mexican is the new Nordic’. Bet čia įtraukčiau ir Indiją, Maroką. Jų spalvos ir kvapai užgulė visų nosis ir akis.

Tai ir prie ‘Briusly’ klasikos ‘HIMALAJŲ EKSPRESO’ – dar vieno iš mano mėgstamiausių – pagal Tibeto tradicijas ruošto vegetariško patiekalo su špinatais, imbieru, kokoso pieno padažu ir ryžiais, atsirado kitas naujas mėgstamiausias dalykas. Tai ‘CURDS CHEESE MASALA’ – varškės sūris troškintas indiško kario padaže su pomidorais, špinatais, imbierais ir aitriosiomis paprikomis. Paragaukit – kartą paragavęs negali sustot.

Vėlyvieji pusryčiai

Tai ir aš, paragavus iš vakaro, ryte atsikėlus priverčiau ir vyrą sekmadienį nesnausti ir pusryčiauti ten. Gal ir ne visiems patiktų indiški pusryčiai, bet aš būdama pusryčių manijakė ir kiaušinių mėgėja gavau visiškai pusryčius sau. Kiaušiniai kepti, bet ‘nedakepti’, patiekiami masala padaže su špinatais, varške (sūriu), kalendromis ir indiška duona.

Briusly dervynas

Briusly dervynas

Pasnackinti?

‘THAI TACOS’ – naujas užkandis, ir manau, kad labai vykęs. Ilgai troškinta jautiena su chipotle pipirais, laimų lapais, kalendromis, citrinžolėmis, viskas, aišku, paplotėliuose su avokadų padažu ir grietine. Mieli, ‘SOFA DE PANCHO’, jums mestas iššūkis. Rimtas ir geras reikalas. ‘SUMMER ROLLS’ su krevetėmis, kimchi majonezu ir sojų pupelių makaronais – lengvas, gardus užkandis.

Briusly dervynas

Briusly dervynas

Kritikos

Kad ir kaip viskas būtų gardu, kritikos bus. Turbūt dėl to, kad ten dirba labai labai jaunuoliai, kuriems, spėju, yra šiek tiek dzin visos aptarnavimo taisyklės, tai bėdų gali būti su maisto laukimu, atnešimu, nes beveik visuomet atneša prie vieno stalo sėdintiems ne kartu, pasitaiko, kad vieni jau nori namo, o kiti dar nevalgę. Taip pat kai kam trūksta mandagumo. Tad tikiuosi, kad jie perskaitys ir susimąstys, nes kitaip paskųsiu ir atskleisiu viską, ką patyriau.

Ai ir salotos manęs nenustebino…Aišku, ką su tom salotom padarysi, bet biški pasistenkite. Ir labai blogas apšvietimas nuotraukoms (užtat geras tūsint), tad daugelio patiekalų foto tiesiog nedėsiu.

o

Keturios žąsys :))))

Pirma šefui, antra atnaujintam meniu, trečia atskirai už ‘CURD CHEESE MASALA’ ir ketvirta, už teisingą požiūrį į maistą ‘food with attitude’. O penktos negausit – yra kur padirbti ‘ant personalo’.

o

xoxo

Briusly dervynas Urte Mikeleviciute

Share: