D E R V Y N A S

Risotto su grybais ir žirneliais

Pirmadienio, antradienio ar sekmadienio rudens vakarui puikiai tiks risotto – šildo, sotu, gera gaminti kartu, ir beabejo, labai skanu.

Dalinamės ką mes gaminome pirmadienio vakarą, nes gaminimas kartu stiprina draugystę.

Risotto su grybais ir žirneliais

4 porcijoms jums reikės:

200g Risotto ryžių

1l daržovių sultinio

1 vnt svogūno

1 skiltelės česnako

100g šaldytų žaliųjų žirnelių

100g baravykų

2 valg.šaukštai sviesto

15o ml balto vyno

aliejaus

druskos

pipirų

3 valgomųjų šaukštų Parmezano

Visų pirma, susipjaustykite smulkiai svogūną. Tuomet jį pakepinkite alyvuogių aliejuje. Suberiame risotto ryžius bei pakepiname, kol jie taps skaidrūs. Pilame 100 ml vyno ir verdame ant nedidelės ugnies, kol jis susigers nuolat maišydami. Pasiruošiame sultinį ir nuolat maišydami jį pilame į ryžius ir verdami tol, kol ryžiai tampa minkšti. Labai svarbu, jog nuolat maišytumėte, o sultinį įpiltumėte tik tuomet, kai prieš tai piltas bus susigėręs.

Kitoje keptuvėje svieste pakepiname grybus kartu su žirneliais. Pilame 50 ml vyno skonio darnai sukurti. Kai ryžiai paruošti (neperkepti ir nepervirę), dedame grybus bei žirnelius, maišome, beriame druskos ir pipirų pagal skonį, jeigu reikia – dar šiek tiek pilame sultinio. Sudedame parmezaną ir voilia!

Mėgstantiems mėsą – risotto galite teikti kaip garnyrą, šalia pasiruošti mėgstamos mėsos arba paukštienos. Mes kepėme vištienos blauzdeles, marinuotas su chilli ancho milteliais, vorčesterio padažu, druska, pipirais, česnaku, karamelizuotu balzamiko actu, čiobreliais bei džiovintais krapais. 10min kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje ir 15 min 180 laipsnių karštyje, žinoma, priklauso nuo orkaitės, tad būtina visuomet patikrinti, ar višta jau iškepusi.

Derinome Chardonnay vynuogės vyną iš Kalifornijos, šiek tiek pabrandintą ąžuole.

Haciende Chardonnay, California, 2012.


risotto rizotosu su grybais vištiena receptas

 

(risotto su žirneliais ir baravykais plius šiek tiek aštrios vištienos blauzdelės)

 

Haciende Kalifornijos chardonnay California wine risotto

(Haciende. Chardonnay. 2012 Kalifornija)

Urte Mikeleviciute MArtynas Maciulevicius

(gaminimas kartu stiprina draugystę)

o

SKANAUS!

Share: