D E R V Y N A S

MOMO Grill – tiesiog viskas gerai

Processed with VSCOcam with f2 preset

‘MOMO Grill’ – restoranas, įsikūrės Klaipėdoje. Pirminis restorano savininko ir šefo užmanymas buvo toks: atsidaryti Klaipėdos centre restoraną su nepriekaištingu aptarnavimu, kokybiškiausiu maistu ir visu kuo. Priedu, kaip papildomą malonumą sau ir kitiems, įsirengti nedidelį restoranėlį. Grill patiekalų restoranėlį – griliuota mėsa, žuvis, paukštiena (ir viskas šviežia) su besikeičiančiais garnyrais, su priderintais vynais. Sau be streso talpinti nedaug svečių ir veikti rezervacijų principu.

Iš viso šito šiai dienai rezultatas toks: ‘La Cle’ po trumpo savo gyvavimo laiko užsidarė, o ‘MOMO grill’ pražydo. Ir pražydo taip, kaip jau seniai kas Lietuvoje taip žydėjo…Bet kokiu atveju reikėjo tikėtis vienos ar kitos vietos sėkmingumo, nes virtuvės šefas ir savininkas Vytautas Samavičius. Talentingas šefas dar 2008 m. išrinktas geriausiu šalies virėju, pelnantis medalius tarptautiniuose kulinarijos konkursuose bei stažavęsis garsiajame Kopenhagos restorane ‘Noma’.

Koncepcija. Kaip jau minėjau, meniu sudaro patiekalai, ruošti iš šviežiausių ingridientų, daugiausia ant griliaus. Patiekalų pasiūla nedidelė, bet išdirbta. Kone kas savaitę keičiami garnyrai. Nuolat siūloma šefo ‘special’ (dienos/vakaro pasiūlymas). Restorane vietų nedaug, veikiama išankstinių rezervacijų principu ir per vakarą spėjama aptarnauti du užėjimus. Kaip sakant, šefas ir restorano savininkas norėjo vietos sau – savirealizacijai (supraskite, kai norisi pabėgti nuo pagrindinio restorano veiklos), bet puikiai suveikė gyvenimiškas dėsnis: geriausiai sekasi ta veikla, kuri teikia daugiausia malonumo.

Interjeras. Moderniai jaukus. Didžiulės sunkios užuolaidos dengiančios įėjimą priduoda ne tik atlieka šilumos sulaikytojų funkciją, bet ir priduoda jaukumo. Nedidelė pilnai užpildyta erdvė irgi prisideda prie jaukumo kūrimo. Kokybiškos medžiagos, dailūs mediniai stalai bei kėdės, metalas, akmuo perkelia mus į Skandinvaviją. O gal ir ne, nes visgi lietuviai jau ilgą ilgą ilgą ilgą laiką vertina ir drąsiai interjerui naudoja skandinavišką stilių. Be abejo, atvira virtuvė, tad smagiai galima stebėti virėjus ruošiančius tau vakarienę. Aš nebuvau ‘Nomoj’ ir su ‘Noma’ net nelyginu, bet tarp eilučių galima įskaityti, jog Vytautas ten buvo ir jį įkvėpė Skandinavija.

Prie šio punkto pridėčiau indus. Pateikalai patiekiami skirtingų tekstūrų, skirtingų stilių, skirtingų spalvų induose, naudojami seni ar sendinto metalo įrankiai. Vienok, šita detalė nelieka nepastebėta – gražu ir įdomu. Kai kam patinka, kai kam ne, bet prie šio interjero puikiai dera. O tas pats šamas su žaliais briuselio kopūstais patiekiamas mėlynoje lėkštėje įgauna net papildomą skonį (aišku, tai fantazijos vaisius…).

momo grill interjeras

momo grill interjeras2

Personalas. Teigti, kad šefas susirinkęs geriausią Klaipėdos personalą, deja, negaliu, nes nežinau. Bet kad geras jis tai geras. Virtuvė dirba puikiai ir nesant šefui (teko valgyti ir kai jo nebuvo). Aptarnavimui nusiskundimų neturiu: maloniai mandagiai, maistą, vynus išmano, šypsosi…

Maistas. Čia ir prasideda…Kiek manęs nepaveda žinios, jautiena perkama tiesiai iš ūkininkų, žvėriena iš medžiotojų, žuvies – pagal sezoną vietinės. O kokybiški ingridientai gerose šefo rankose virsta gardžiais patiekalais. Dar pridėjus gerai priderintą garnyrą ir puikiai paruoštą padažą – laiminga vakarienė garantuota. Užkandžiams siūloma salotų su grill daržovėmis, burokėliais, šviežiu sūriu, taip pat įdarytų kaimiškų kiaušinių ar liežuvio. Tiek įdaryti kiaušiniai, tiek liežuvis man labai patiko. Tik gal viskas perdaug vienodai patiekta. Ragavome ir midijų, standartiškai ir vyno, ir pomidorų padažuose patiekiamų su bulvytėmis. Bet tai buvo vienintelis patiekalas, kuris ten nėra būtinas… Iš salotų nebandoma sukurti kažko neįtikėtino, bet juk salotos ir lieka salotomis. Svarbu, jos šviežios, su geru padažu ir neprastais priedais. Bet visa esmė yra grill patiekaluose: antiena, veršiena, antrekotas, šamas… Ragavome visko ir ne vieną kartą. Antiena buvo patiekta su pakmynintomis morkytėmis bei bulvių gratinu, antrekotas su grilintu Portabelo grybų, grill cukinija, veršiena su keptomis bulvių puselėmis bei morkomis, o šamas su bulvėmis ir snieginių krabų mėsa, bei daržovių garnyrais: ar tai briuselio kopūstų, ar cukinija. Visur naudojama daug šviežių žolelių skoniui išryškinti. Ir dar vienas svarbus dalykas: padažai. Desertai gan tradiciniai: ledai, musas, tortas ir creme brulee.

Momo Gril 2

(įdaryti kiaušiniai)

Momo Grill

(liežuvis)

2015-02-28 20.55.29

(veršiena)

Processed with VSCOcam with f2 preset

(šamas)

Processed with VSCOcam with f2 preset

(šamas)

Momo Grill 3

(midijos)

Processed with VSCOcam with f2 preset

(antrekotas)

Processed with VSCOcam with f2 preset(prakąstas antrekotas)

Processed with VSCOcam with f2 preset

(antiena)

Momo Grill 8

(creme brulee)

Processed with VSCOcam with f2 preset

(šokoladinis)

Gėrimai. Vyno korta teisinga. O kaip gi kitaip, juk ‘MOMO Grill’ įsikūręs visai šalia ‘Vyno Klubo’ parduotuvės, tad dauguma vynų iš ten. Taip pat galima paragauti importinių įdomių alaus rūšių bei vietinių jau kultiniu tapusio kraftinio ‘Raudonų plytų’ alaus.

Kainos ir kokybės santykis. Nėra pigu, bet kokybiškas maistas kainuoja ir kaip žinia, kai kur jis kainuoja perdaug. Čia ne. Ir porcijos visai jau ne skandinaviško stiliaus ir nedegustacinės – adaptuotos neišsidirbinėjančiai žmonių klasei.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Reziume. MOMO Grill’ – jaukus, gero ir kokybiško maisto restoranėlis. Ir daug kas sako, kad pretenduojantis į vieno geriausių Lietuvoje statusą…

 

Share: