D E R V Y N A S

Ką veikti Klaipėdoje? Barų, restoranų ir vyninių rekomendacijos     

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Džiugu, jog Lietuvos restoranų ir barų kultūra auga ne vien tik Vilniaus sąskaita. Ir Kaune, ir Klaipėdoje, ir Šiauliuose bei kituose miestuose atsidaro vis daugiau kokybiškų vietų. Šį kartą dalinuosi rekomendacijomis iš mano mylimo Klaipėdos gerų vietelių žemėlapio. Į Klaipėda vykstu gan dažnai, myliu šitą miestą, jame gali harmoningai suderinti visas atostogų pramogas: piknikas ir saulės vonia prie jūros, pasivaikščiojimai miške, pušynuose, pusryčiai ir vakarienė mieste, bokalas alaus ar taurė vyno tarp ir po kitų pramogų. Išbandykite ir jūs!

Savaitgalis Klaipėdoje

Penktadienį pradėkime lankydami barus. Jų ten gan nemažai.

1. Tabu restobar

Vakaro pradžiai siūlau keliauti į ‘Tabu restobar’. Puikus interjeras ir geras maistas. Stilingame bare gausu gėrimų ir net pilstomo Prosecco. Vyno korta tikrai neįspūdinga ir pats Prosecco gaminamas vietoje iš Frizzante putojančio, bet vien dėl to, kad Prosecco bėga iš krano – verta jo užsisakyti. Maisto taip pat verta ragauti: geras ir sultingas burgeris, sumuštinis su tirpstančia burnoje pulled pork ar dešrelės vokišku stiliumi. Tad užkandam čia ir keliaujam toliau.

tabu restobar

tabu

2015-02-20 21.40.02

2015-02-20 21.40.072. The Seven Soul

Puikus alaus baras centre. Interjero stilius: populiarus ir mėgstamas tiek Lietuvoje, tiek Pasaulyje – plytos, skirtingos lemputės virš baro, meniu rašomas ant kreidinės lentos. Bariukas nėra didelis, tačiau jame pastatyti ir keli dideli ekranai – galite stebėti sporto varžybas. Rasite ir tradicinių užkandžių tinkančių prie alaus (chicken wings, bulvių su šonine, avinžirnių su spirgučiais) bei normalaus pub’iško maisto (burgerių, dešrelių).

Beje, ten užtikau ir gerų knygų kolekciją, tad jeigu nenorėsite kalbėtis su draugais ar žiūrėti sporto per TV, verta pavartyti.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with g3 preset

Processed with VSCOcam with g3 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

3. Faksas

Apie šį barą jau seniai sklando legendos ir jis visada pilnas žmonių. Daug šarmo jam priduoda pats savininkas, kuris nuolatos ten sukiojasi ir plaka kokteilius. Man asmeniškai jis labai primena Johnny Deppą filme ‘Karibų piratai’. Na o kai toks vyrukas ruošia jums gardžia Bloody Marry, kraujas užkaista jos dar net neparagavus. Siūlau ten išbandyti Bloody Marry ar tekilos su Sangrita (pomidorų sultys, laimo sultys, salierai, švieži svogūnai, čili pipirai arba chipotle, paprasti pipirai ir druska). Tik po didelio Sangritos kiekio nelabai patariu bučiuotis…Bent jau mano vyras sakė, kad intensyviai jautėsi svogūnai. Legendos sklando ir apie būgnus. Vieni sako, jog kai mušama į būgną, reiškia, jog personalas dosniai gavo arbatpinigių, kiti sako, kad mušama tada, kai įeina naujas žmogus, o dar kiti, jog tada, kai kažkas užsako shot’ų visam barui…

2015-02-28 02.13.21

2015-02-28 01.46.56


2015-02-28 02.16.00

4. Irish NESĖ Pub

Kad ir kaip šis pub’as kvepėtų komercija ir masiškumu bei dideliu dar vienu ‘Nesė group’ projektu, dėl alaus ten nuvykti verta. Viskas kaip įprastame airiškame/angliškame pub’e, įvairūs su alumi susiję niekučiai ir aksesuarai, keli žaidimų aparatai ir puikiai pub’ui tinkantys tūlikai – kai gali šlapinantis atremti galvą į minkštą sieną (vyrų wc). Ir ten beveik visada sausakimša. Siūlomas platus alaus meniu su išsamiu aprašymu. Aptarnavimas nieko gero, na bet merginos su didelėm iškirptėmis ir smagiai kyšančia krūtu viršūnėle (pagalvojau, jog kitiems tai labai geras aptarnavimas). Kaip ten bebūtų, užsukite vienam ar dviem bokalams alaus.

Processed with VSCOcam with f2 preset

2015-02-28 01.46.46

2015-02-27 23.56.57

Šeštadienis.

Atsikeliam, lekiam pusryčiauti, o tada jūros ir gero maisto + gero vyno malonumai.

5. Anikės kavinė

Anikės aikštėje įsikūrusi jauki šeimyninė kavinukė puikiai tiks pusryčiams. Kai lauke šviečia ir šildo pavasariška saulė, jaukiai galite įsitaisyti lauke, na o kai už lango vėjuota ir lyja (kaip dažna Lietuvoje), persikelkite į vidų. Ten verdamos šilkinės košės, spaudžiamos gardžios sultys ir ruošiama puiki kava. Prie kavos, aišku, sukrimskite bandelę ar pyragėlį, o jeigu nenorite saldžiai, tam puikiai tiks Samosa (indiški pyragėliai).

6. Piknikas prie jūros

Kaip gi Klaipėda be jūros, priruoškite pikniko krepšį pietums ar pasiimkite tiesiog gero putojančio vyno/šampano ir keliaukite prie jūros. Būtinai aplankykite ‘Olando kepurę’.

2015-02-21 11.36.38

Processed with VSCOcam with g3 preset

2015-02-28 13.56.51

Processed with VSCOcam with g3 preset

7. Pankolis

Jeigu vis dėlto nusprendėte likti centre, tuomet pietums keliaukite į ‘Pankolį’. Tai vieno iš buvusių ‘Ridikų’ įkūrėjo vieta. Koncepcija išlieka panaši: šviežūs ingridientai, didelės porcijos ir paprastas, namūdiškas patiekalų dydis. Tarp klaipėdiečių ši vieta yra labai populiari. Tiesa, ji neįpareigojanti ir puikiai tiks tiems, kurie nori sočiai, paprastai, bet gerai pavalgyti. Patiekalų skonis švelnus ir neintensyvus, tad tinka daugelio skonio receptoriams. Meniu keičiamas nuolatos, atsižvelgiant, į tai, ką tą dieną šviežiausio pavyko gauti: ar tai menkės, ar tai stintos, ar tai sterkai ir visa kita. Galite atsigaivinti Ramen sriuba, kuri dabar labai ant bangos, ar sukirsti gerą porciją makaronų.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset


Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

8. Achtung Baby

Prieš vakarienę ar po vakarienės kviečiu jus taurei ar dviems vyno. Pas mano mylimą vyno mokytoją Jurgą Karinauskaitę ir jos draugės bei sesers bohemišką vietą Klaipėdoje – ‘Achtung Baby’. Vyninė įsikūrusi vietoj ilgus metus gyvavusio taip pat bohemiško baro ‘Bohema’ (ir galerijos). Ten tikrai rasite gero vyno, yra alaus ir stipriųjų gėrimų. Be abejo, merginos profesionaliai patars ir parinks jums labiausiai tinkantį vyną…na arba pasiūlys tokį, kokį labiausiai mėgstate. Prie vyno paragaukite šviežių sūrių, kuriuos tiekia ūkininkai arba tą dieną siūlomo patiekalo: ar tai silkės sriubos, ar tai gardžių makaronų, ar midijų, ar austrių, ar net strimėlių plovo.

2015-02-28 19.04.29

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

8. Momo Grill

Apie Momo Grill’ ja rašiau visą išsamų straipsnį, jį galite rasti čia. Bene vienas geriausių (o gal net geriausias restoranas Lietuvoje). Moderniai jaukus interjeras, puikus aptarnavimas, gera vyno korta ir beabejo, kokybiški patiekalai. Meniu dažnai keičiamas atsižvelgiant į šviežiai gaunamus ingredientus. Ten ragaukite šviežios žuvies (man teko garbė kelis kartus pasmaguriauti šamo), ragaukite mėsos (jautienos, veršienos, antienos ar kitos žvėrienos), išbandykite salotas su liežuviu, šviežiais sūriais, midijas. Trumpai tariant, ragaukite viską. Būdami Klaipėdoje tiesiog negalite į jį neužsukti ir nepamirškite iš anksto užsirezervuoti staliuko.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

O sekmadienis – laisva diena. Mes užtaikėm ant stintų sezoną, tad vykom aplankyti draugų, kurie augina avis, gamina sūrį, o kai stintų sezonas – gardžiai kepa stintas.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Share: