D E R V Y N A S

Steiko (r)evoliucija – rimta mėsos dokumentika

steiko revoliucija 2

steiko revoliucija 3

Štai ir dar vienas mano lauktas (o dar labiau mano draugo) ir žiūrėtas ‘Kino Pavasario’ kulinarinis filmas. Užsisukę per darbus, jį spėjome pažiūrėti viename iš paskutinių seansų (pradėjom apie 23val., o baigėm 1val.). Tad turbūt kai kam pasirodėme tikrai išprotėję dėl mėsos pašvęsdami jai miego valandas. Bet buvo verta. Aš turbūt dar gyvenime nesu taip įdomiai dvi valandas žiūrėjusi į mėsą, o mano draugas, kuris ir iki filmo buvo mėsos manijakas plius yra virtuvės sous šefas, grįžęs sėdėjo tiesiog meditacijos būsenoje..ir tikriausiai galvojo ne apie mane, o apie mėsą.

Filmas paliko be galo malonų įspūdį! Jis skirtas tiems, kurie nori apkeliauti Pasaulį atrasdami mėsą, pažindami atsidavusius mėsininkus ir bent akies krašteliu pažvelgti į aukštos klasės mėsos restoranus. Ir tiems, kuriems patinka rimta dokumentika. Rimta mėsos dokumentika.

steiko revoliucija 4

Siužetas: filmo režisierius ir kino prodiuseris prancūzas Franckas Ribière ir jo draugas mėsininkas Yves-Marie Le Bourdonnec išsiruošė į kelionę aplink pasaulį tobuliausio steiko beieškant. Jų tikslas – mylintis savo darbą, degantys aistra, tausojantys gamtą ūkinininkai. Pastarieji augina įvairių rūšių galvijus…Juos augina su muzika, masažuodami su sake, šerdami šviežiausia žole. Kai kurie net taip kruopščiai suplanuoja peržiemojimą, jog skirtingais vasaros mėnesiais pjauna žolę, jog galvijams liktų natūralaus šieno. Na o geriausias steikas priklauso Toskanoje esančiam galvijų ūkiui ir jų šeimininkui, kuris jaučius čia užaugina net iki 14/16 ar 17 metų… Tik įsivaizduoti galite kokia tai mėsa.

steiko revoliucija

steiko revolicuija 5

Patarimų prisirinksite tikrai rimtų ir suprasite, jog mėsą, kurioje yra daugiau riebalo, reikia vertinti ir neieškoti liesiausio mėsos gabalo, o restoranų šefai galbūt supras, kad nupjaustyti riebaliukų visai nereikia. Matydami, kiek pastangų, laiko ir lėšų užima užauginti tokią kokybę, galbūt ir nepagailėsite 20 EUR už gerą mėsą, juolab kai Pasaulyje kiti moka ir po 220 EUR. O už patį galviją 220 000 EUR.

Ir po filmo susiplanuokite, kur keliausite ragauti gero steiko!

Ar susitaikykite su tuo, jog norėsite tapti savotišku MĖSOS SOMELJE, kaip ir tarė mano vyras…

6

32

 

 

 

Share: