D E R V Y N A S

‘Marsas’ baseine, kuriame nėra vandens

Marso baseinas

Kad Marse nėra vandens, nors kažkada seniau jo būta, bet yra gyvybės – lyg ir teigiama mokslininkų. O vieną liepos sekmadienį buvo dar kartą įrodyta – kad Marse vandens iš tiesų nėra, bet gyvybės yra daug. ‘Marso‘ baras/pub’as jau kelintus metus iš eilės organizavo ‘Marso baseiną‘. Jis, kaip ir kasmet, įsikūrė tikrame buvusiame olimpiniame baseine prie buvusių Sporto rūmų.

Publika. Visiškai hipsterių ir stilingų Vilniaus gyventojų traukos centras. Jau seniai teko matyti tiek asmenybių susirinkusių į vieną vietą. Dažnai vienoje vietoje susikoncentravusius galima sutikti hipsterius arba ne hipsterius, kokius tai reiverius ar tranzerius (ypač festivaliuose), jaunuolius, įsivaizduojančius esančiais nauja auksinė karta ar neseniai iškeptus tėvelius su vežimėliais, bet tiek daug stilingų ir įdomių žmonių retai kada tenka pamatyti.

Marso baseinas

‘Marso baseinas’ vyksta sekmadienį nuo pietų iki vėlyvo vakaro. Jau nuo pat 12valandos čia pradeda rinktis sekmadieniauti mėgstantys vilniečiai: su vaikais ir be jų, su šunimis ir be jų, su svečiais iš užsienos ir be jų, su tėvais ir be jų. Erdvės atsiranda visiems.

Koncepcija paprasta kaip du kart du. Mini vasaros open air, kuriame tik kultiniai ‘Marso’ burgeriai, alus, sidras, kokybiška ‘Crooked Nose & Coffee Stories’ kava ir dar keletas ‘The Great Tit’ maistukų. Kelios pramogos, tokios kaip ‘Ping Pong’ ir, be abejonės, bene svarbiausią akcentą pridedanti gera muzika. Šį kartą būta net 5 garsių grojikų.

Oras pasitaikė lygiai taip pat fantastinis – smagiai po dangų besiridenanti saulė švietė visą dieną. Net nudegėm kaip krabai.

Marso baseinas

Maistas ir gėrimai. Ko labiausiai reikia sekmadienį? Burgerių ir alaus. Na kai kuriems vandens ir šaltos sriubos. Ko reikėjo – to ir buvo.

Marso baseinas

Reziume. Drąsiai teigiu, kad tai puiki ‘Marso’ iniciatyva, kurie ir taip garsėja karts nuo karto organizuojamais įdomiais renginiais, tokiais kaip ‘Marso baseinas’ ar ‘Marso parkas’. Solidus akcentas maistui ir muzikai padaro vasarą ištuštėjusį Vilnių gyvesniu.

Nuotraukos. Labai mažai šį kartą papyškinau, nes buvo tiek talentingų fotografų, jog geriau pažiūrėkite jų nuotraukas.

‘Try on’ Dainius Ščiuka photography.

Urte Marcius Marse

 

(Mes. Foto by Milvydas Mazonas)
Marso baseinas

Share: