D E R V Y N A S

Maistas į namus – Sushi&Wine (nauja rubrika)


Sushi and Wine Pairing

Ar dažnai užsisakinėjate maisto į namus? Mes tai karts nuo karto negaminame namie, neiname į restoranus, o tiesiog leidžiame atvežti mums maisto. Juk kartais taip gera išsitiesti ant sofos, įsijungti mėgstamos muzikos, atsidaryti mėgstamo vyno, kalbėtis ir valgyti jau pagamintą maistą. Aišku, aš nekalbu apie įvairias progas, kai reikia rimto kokybiško maisto. Tokiu atveju visuomet skatinu gamintis namie arba pasikviesti profesionalų šefą/virėjų komandą, kurie visą darbą padarys už jus.

Maisto į namus pliusai: 

+ nereikia eiti apsipirkinėti

+ nereikia ilgai diskutuoti, kuris gamins ir ką gamins

+ nereikia eiti iš namų

+ nereikia puoštis ruoštis į restoraną

+ dažnai tai finansiškai apsimoka, nes nuėję alkani į parduotuvę prisiperkate visai ne tiek, kiek reikia vakarienei, o restorane, be abejo, brangiau nei užsisakant maistą

+ galite prisiderinti mėgstamus gėrimus. Tai man ypač aktualu, nes dažname restorane/kavinėje, tiesiog nėra ko ragauti prie maisto, namie galite atsidaryti mėgstamo vyno be jokio antkainio 🙂

Maisto į namus minusai:

– dažniausiai tai mažiau kokybiškas maistas, nei gaminant patiems iš kokybiškų ingredientų ar valgant kokybe pasižyminčiame restorane

– jūs nematote, kokioje virtuvėje ir kas ruošia maistą

– atvežimo mokestis (nevisur)

– kaina patrauklesnė, kai esate bent tryse. Dažnai porcijos būna gan didelės arba pristatymas nemokamas tik užsisakant už tam tikrą sumą, tad dviems kartais maisto būna perdaug

– mažas pasirinkimas. Kolkas Lietuvoje tikrai nedaug kokybišką maistą tiekiančių valgymo įstaigų

o

-+ vežėjai. Jie yra ir pliusas, ir minusas. Gerai, nes jie gali atvežti patiekalų iš tų restoranų, kurie patys neveža. Blogai, nes dar ilgiau užtrunka nei užsisakant tiesiai, jų transportas nevisada pritaikytas (vieną kartą mums dvi su puse valandas vežė maistą, nes buvo beprotiška liūtis, o vežėjas buvo su motoroleriu)

0

Dažniausiai užsisakinėjamas maistas į namus:

– kinietiška/azijietiška virtuvė

– sušiai

– picos

o

Sushi and Wine Pairing

Pirmieji mano rubrikoje – Sushi&Wine. Jie įsikūrę visai centre: Pylimo ir Palangos gatvės sankryžoje, tad gyvenantiems centre – patogu pasiimti ir patiems.

Aptarnavimas ir atvežimo gretis: aptarnavimas labai malonus, atveža dar greičiau nei per valandą (nebent tikra labai toli gyvenate). O juk visuomet galite pasiteirauti per kiek laiko jums atveš.

Meniu: Kaip sušiams – pakankamai platus pasirinkimas. Visada sakau, kas perdaug, tas nesveika. Galite užsisakyti rinkinį, o galite ir patys pasirinkti, ką labiausiai mėgstate. Žinoma, skanesni šiek tiek rimtesni, su daugiau priedų. Bent mums produktai visuomet pasitaikė šviežūs.

Porcijos: Rinkinys 5-6 asmenims iš tikrųjų skirtas 3-4 asmenims, tai žinoma, priklauso nuo jūsų išalkimo lygio, bet geriau jau keli lieka, negu liksite nepavalgę ir reikės užsisakinėti dar ką nors (nes parduotuvėje tikriausiai neapsipirkote 🙂 ).

Kaina: Kaip pavyzdys, minėtas rinkinys kainuoja 21 eur. Tai tikrai normali suma užsisakinėjant maistą į namus. Juolab, kad už pristatymą nemokėsite.

Suši ir vyno derinimas: Prie sušių rekomenduoju lengvą Pinot Gris ar Pinot Grigio, laisvai liečiau putojančius (Cremant’ą, net šampaną), o su Riesling’u išvis prie nieko nepralošite.

Na kokie 3 balai iš 5 (nors kaži ar yra Lietuvoje vežančių į namus už 5 balus).

Plačiau:

http://www.shimai.lt/

Share: