D E R V Y N A S

‘The Trip to Italy’ su Pasta Bolognese ir vynu


Pasta Bolognese Wine Pairing vyno deriniai pasta bolognese

Iš tikrųjų, Italija yra ta šalis, kuri mane visada užburia. Ar aš pagalvočiau apie jos maistą, apie jos vyną, apie jos vaizdus, apie jos muziką…Ji turi kažką stebuklingo. Ir tas stebuklingas veikia. Šiandien įkvėpta tos šalies gaminausi vakariene ir įsijungiau jau matytą filmą apie Italiją.

The Trip to Italy film recommendation

‘The Trip to Italy / Atostogos Italijoje / 2014 / D. Britanija, Italija’

Filmas yra tęsinys prieš ketverius metus D.Britanijoje pradėto rodyti serialo ‘The Trip’ tęsinys. Michael‘o Winterbottom‘o režisuotame seriale puikiai žinomi ir mylimi britų aktoriai Steve Coogan ir Rob Brydon vaidino saves pačius. Aišku, šiek tiek  pakoreguotus.

The Trip to Italy film recommendation

Pats serialas yra apie tai, kaip vyrai keliavo po Šiaurės Angliją. Jų pagrindinis tikslas buvo aplankyti žymiausius šio regiono restoranus. Apie tai buvo sukurtas pirmasis filmas. Po didelio žiūrovų susidomėjimo, pristatytas naujas sezonas, kuriame valgio ir gyvenimo gurmanai jau inspektavo Italijos restoranus.

Abu serialai paversti ir į pilnametražius filmus. Filme apie Italiją, S. Coogan ir R. Brydon keliauja nuo Ligūrijos iki Kaprio, pakeliui vertindami prašmatniausių ir originaliausių restoranų pasiūlą bei diskutuodami pačiomis įvairiausiomis temomis. Vynas, maistas ir gražūs vaizdai!

The Trip to Italy film recommendation

Prie filmo derinu pasta Bolognese. Kažkaip seniai begaminau šitą savo mėgstamą patiekalą. O artėjant rudens sezonui jau norisi išlįsti iš salotų liūno ir patekti į šiltas daržovių ir mėsytės rankas.

Pasta Bolognese Wine Pairing vyno deriniai pasta bolognese

Pasta Bolognese receptas:

2/3-ims porcijoms jums reikės:

300g jautienos faršo

200g Spaghetti 

4 riekelių šoninės

1 skardinės konservuotų pomidorų (geriausia slyvinių, pjaustytų)

4 šviežių mažų vyšninių pomidoriukų

1 svogūno

1 stiebo saliero

1 morkos

1 skiltelės česnakų

čili pipiro

50g Parmezano sūrio

1 šaukšto pomidorų pastos

1 jautienos arba daržovių sultinio kubelio (aš naudoju pusiau skystą)

0.5 stiklinės vyno (geriausia itališko)

rozmarinų

raudonėlio

bazilikų

alyvuogių aliejaus

pipirų

druskos

meilės

Valio, einam gaminti. Pirmiausia viską pasiruoškite. Susipjausykite šoninę, susipjaustykite smulkiai svogūną, salierą, morką, česnaką. Į įkaitintą keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir paskrudinkite šoninę. Tuomet dėkite svogūnus, morkas, salierą, česnaką. Pilkite aliejaus, jeigu norisi. Berkite šiek tiek rozmarino. Ant vidutinės ugnies viską kaitinkite apie 8-10 min. Daržovės turi suminkštėti.

Po to dėkite faršą. Reiktų stipriai pasukti ugnį ant karštesnės padalos. Faršą pakepkite tol, kol jis visas paruduos. Nepalikite žalių gabalėlių.

Tuomet pilkite konservuotus pomidorus, dėkite šaukštą pomidorų pastos, berkite žoleles, čili pipirą (pjaustytą) arba miltelius, dėkite supjaustytus vyšninius pomidoriukus, pilkite vyną. Prižiūrėkite, jog viskas troškintųsi gražiai ir tolygiai. Maišykite tik mediniu šaukštu. Viską galite palikti maždaug 15-ai minučių ant silpnos ugnies. O jeigu reikia – ir dar ilgėliau. Berkite pipirų ir druskos. Dėkite dar baziliko.

Tuomet virkite makaronus. Prašau, nepervirkite. Al dante virti makaronai yra patys skaniausi! Verdant aš asmeniškai nepilu nei aliejaus, nei druskos, viską beriu po to. Bet čia skonio reikalas. Ant makaronų užpilkite padažo, gausiai pabarstykite Parmezano sūriu, puoškite baziliku, dar galite užberti pipirų ir apšlakstyti aliejumi. BON APETIT!

Pasta Bolognese ir vyno deriniai:

Šis patiekalas tradiciškai puikiai derės su Sangiovese, Barberba vynuogių vynais, žinoma, bus puiki pora su Chianti. O kai nesinori  raudonųjų, išbandykite su putojančiu Lambrusco ar net austrišku putojančiu (‘Bertrand-Massard’ gaminamu tradiciniu metodu). Tai šiandien ir dariau. Derinant svarbiausia įsiklausyti į savo poreikius, jūsų organizmas pats pasako, kas su kuo dera.

Sparkling Bertrand Massard

Apie mano keliones po Italiją galite skaityti čia. 

Urte Mikeleviciute

Share: