D E R V Y N A S

Gero vyno niekada nebus perdaug – ‘Notre Vie’

Processed with VSCOcam with p5 preset

Sėdžiu savo mėgstamiausioje vyninėje Vilniuje ir jaučiausi šiek tiek nusikaltusi. Ne todėl, jog šiandien antradienio vakaras ir aš ragauju vyną, bet dėlto, jog taip niekada apie juos ir nepapasakojau. O reiktų.

‘Notre Vie’ – vyninė įsikūrusi pačioje Vilniaus širdyje ir, turbūt, prestižiškiausiuose Senamiesčio gatvelėje – Stiklių g. Jie jau čia – penkti metai. Nuolat besikeičiantis (kokybiško) vyno meniu ir minimali, bet pakankama, maisto pasiūla.

Koncepcija. Šiuo metu aš įsitaisiusi jaukiai, už manęs keli prancūzai savo žavia prancūzų kalba diskutuoja apie nežinia ką (nemoku prancūziškai), šalia porelė, kuri, pasak vyninės darbuotojų, yra nuolatiniai klientai, vertinantys gerą vyną, malonią atmosferą ir gardžius užkandžius, kažkur krykštauja merginų, matyt nusprendusių antradienio vakarą dedikuoti draugėms, stalelis. Tokia ir koncepcija – jauki vyninė su gero vyno pasiūla.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Vynas. Apie ką čia daugiau ir kalbėti – tik apie vyną. Vilniuje labai mažai vietų, kuriose būtų galima už priimtiną kainą atsigerti kokybiško vyno. Rinkoje situacija yra tokia: arba kainos kosminės, arba kainos kosminės. Čia asortimentui priekaištų nėra – jis rimtai atrinktas. Gal ir nerasite keliolikos rūšių šampanų ar Pouilly-Fume, Puligny-Montrachet. Smagiausia tai, jog vyno meniu peržiūrimas ir prižiūrimas. O aš visuomet randu kažką naujo ir neragauto. O Lietuvoje nėra itin lengva nustebinti, juk tiekėjų ir importuojamų vynų skaičius yra limituotas.

Processed with VSCOcam with m5 preset
Processed with VSCOcam with m5 preset

Maistas. Sūris, kumpis, dešros ir quesadillas – ko daugiau reikia. Man tai nieko. O jums?

2015-09-08 19.40.23-1

Reziume. Turbūt jau supratote, kad tokia vyninė, apie kurią net nesidalinu informacija yra verta aplankymo. Be abejo, kažkam gal ir nepatiks, bet juk visų skonis skirtingas.

Notre vie, dervynas

 

Share: