D E R V Y N A S

Ne apie maisto, apie asmeninę fotografiją (interviu)

Secret Photography Urte Mikeleviciute

Į savo tinklaraščio svečius nutariau pasikviesti ne tik maisto ekspertus, įdomu pažinti ir kitų sričių atstovus, kurie atsidavę savo darbui ir hobiui.

Kalbinu fotografą, kuris sugebėjo mane atskleisti ne tik per maistą ir vyną. Nors ir subtilių prisilietimų ten būta. „Secret Photography” – tai individuali fotografija, skirta moterims.

– Kada pradėjai užsiimti fotografiją?

“Secret Photography”:

Fotopasaulyje aš jau penkti metai. Nors ką vadinsi pradžia – ar kai įsigyjau pirmą “rimtą” fotoaparatą, ar kai suvokiau, jog vis labiau atsiduodu fotografijai.

– Ar iškart žinojai, kokioje srityje norisi specializuotis?

Mano specializacija man buvo aiški nuo pat pradžių – nedomino nei gatvės fotografija, nei renginiai, nei paukščiukai miške. Manau, jog nėra individualesnės ir išskirtinesnės srities nei žmogaus fotografija. Nemanau, kad yra bent mažiausia tikimybė, jog du skirtingi fotografai atvaizduos moterį, jos emocijas, grožį, vienodai.

Kaip mano fotografijos mokytojas sakė, ir kam aš besąlygiškai pritariu, gali nueiti i knygyną, nusipirkti nuostabiausių atvirukų su gamtos vaizdais ar architektūra, ir suprasi kad kaži ar norėsis ir mokėsi dar gražiau tai atvaizduoti… Su žmogaus fotografija tai tiesiog neįmanoma…Na, bet tai tik mano subjektyvi nuomonė…Kiekvienas atranda aistrą ir specializacijas savaip ir savame..

(„Laimingas žmogus”, – pagalvoju. Ir labai pritariui Pauliui ir palaikau tokią nuomonę. Pati nuo to laiko, kai pradėjau galvoti apie darbą, žinojau, kokioje srityje ir su kuo noriu dirbti – maistas, vynai, restoranai…)

Secret Photography Urte Mikeleviciute

– Ar asmeninė fotosesija moteriai skirtingais gyvenimo laikotarpiais yra svarbu?

“Secret Photography”:

Svarbi ji ar ne, priklauso nuo pačio žmogaus požiūrio. Tam, kuriam menas išvis nesuprantamas, kaži ar fotosesija yra svarbi. Kitiems fotografijos reikalingos tik parodyti draugams ar tėvams. O tiems, kam iš tikrųjų norisi įamžinti savo emocijas, nuotaiką, skirta asmeninė fotosesija. Jos kaip filmas…Reikia sukurti scenarijų, režisuoti, ramiai apgalvoti ir pasiruošti. Kaip pavyzdžiui, priešvestuvinė moters fotosesija įamžina jos laukimo nuotaiką, atskleidžia grožį. O moteris mylėdama dar gražesnė. Asmeninė fotosesija gali būti gera dovana mylimajam. O gal tiesiog puikiausia dovana sau…

– Gal galėtum pasidalinti keletu idėjų fotosesijai?

“Secret Photography”:

Idėja ateina kartu su heroja. Svarbiau idėją surasti žmogui pagal tai, koks jis, kokie jo pageidavimai, norai, charakteris, vidus ir išorė, o ne atvirkščiai. Ne veltui vadinuosi “Secret Photography”, idėja ateina paslapčia.

– Ar tai mitas, jog nuoga ar pusiau apsinuoginusi moteris turi būti idealios figūros? Gal padrąsintum dailiosios lyties atstoves nebijoti atskleisti savų privalumų?

“Secret Photography”:

O čia smagiausia dalis! Dėl idealių figūrų yra tikrai tikras mitas. Aš diskutuoti šia tema galėčiau tiek, kad visiems atsibostų skaityti. Didžioji dalis merginų, kurias fotografuoju tikrai ne “top modeliai”, visos yra išskirtinės ir su privalumais, ir, kaip jos pačios vadina, trūkumais. Čia ir yra visa esmė fotografijos bei fotografo – sugebėti parodyti moterį taip, kaip ji norėtų save matyti. Atskleisti jos paslaptingą grožį. Nors grožio ir estetikos sąvoka be galo subjektyvi, vis tik įmanoma padaryti tokią fotografiją, kuri daugumai būtų patraukli. Mano internetinėje galerijoje nuotraukų labai nedaug, dauguma jų lieka moterų asmeniniuose albumuose. Esu fotografavęs ir jaunesnių, ir vyresnių, ir įvairių figūrų moterų, kurių nuotraukas pamačiusios išdrįstų fotografuotis dauguma tų, kurios nedrįsta. Tačiau konfidencialumas šioje vietoje yra svarbesnis. Tad aš labai skatinu išdrįsti ir įamžinti savo emocijas, negalvoti apie tai, “ką kas pasakys”. Fotografija – tai menas.

Secret Photography Urte Mikeleviciute

– Keli patarimai planuojančioms asmeninę fotosesiją.

“Secret Photography”:

Patarti galiu tik vieną – imti ir susiplanuoti asmeninę fotosesiją. Joje būti savimi, o visa kita padarys fotografas.

(Ir ačiū Pauliui, kuris mane „prakalbino” kita kalba…)

Make up: EA Art

Secret Photography

Secret Photography Urte Mikeleviciute

Secret Photography Urte Mikeleviciute

 

Share: