D E R V Y N A S

Someljė mokykla

Processed with VSCOcam with f2 preset

Visai pamiršau parašyti, kad nuo rudens vėl kibau į rimtus vyno mokslus…Aišku, kiekvieną sritį atrandant reikia mokytis nuolat. Mokomės kiekviename žingsnyje: pažįstame naujus dalykus, atrandame ir įžvelgiame kažką naujo senuose. Kartais jaučiamės labai suglumę ir pasimetę, nes žengiant gilyn darosi kebliau. O kartais jaučiamės lyg individualiai saulės apšviesti, ryškiai ir aiškiai jaučiame kaip įsižiebia ta lemputė mūsų galvose.

Tad ta atradimų ir gražių išgyvenimų proga peržengiau „Someljė mokyklos” slenkstį. Šį kartą „Vyno Klube”. Nors savo pakankamai trumpame gyvenime verčiu tikrai ne pirmą vyno mokslų lapą, jaučiuosi pakylėtai ir džiaugsmingai, pasiruošusi atrasti ir sužinoti naujų dalykų bei pakartoti senus.

Ir toliau noriai dalinsiuosi žiniomis, gal net dar labiau. Ačiū, kad skaitote ir palaikote, o dabar einu derinti vyną prie kitos savaitės patiekalų ir semtis inspiracijos „Vyno ir desertų derinių čempionatui”.

O norintiems išsamiau pasigilinti, kas per profesija yra someljė ir paskaityti interviu su „Vyno Klubo” įkūrėjais Arūnu ir Rasa Starkais, primenu apie šį straipsnį mano blog’e:

http://www.dervynas.lt/2015/09/vyno-kortos-sudarymas-restorane/

Processed with VSCOcam with g3 preset

 

Share: