D E R V Y N A S

Vestuvių tendencijos 2016/2017 – gatvės maistas ir burbuliukai

Vos prieš porą savaičių naujoje Kauno studijoje „Čiop Čiop” pristatėme naujausias vestuvių tendencijas ir madas.

Susirinkusieji, be abejo, ragavo molekulinių kokteilių, kurie yra vienas iš trend’ų ir dar įvairių užkandžių, kuriuos ruošė „Čiop Čiop“ komandos šefai. Virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas gamino elegantiškus šventinius užkandžius ir į vestuvių užkandžių meniu įtraukė taip mėgstamo Eggs Benedict mini versiją, griliaus meistras Jonas Jonušas rūkė kultinę lašišą bei jautienos tacos, o šefas Ignutis Klimavičius pristatė netradicines itališkų desertų interpretacijas.

Kadangi man teko garbė pristatyti naujausias vestuvių koncepcijas ir maisto tendencijas, dalinuosi jomis ir su jumis.

Vestuvių tendencijos 2016/2017

Vestuvės įprastai pradedamos planuoti prieš metus, tad kai kurios tendencijos atkeliauja iš 2015 metų, kai kurios į 2017 metus keliauja būtent iš dabar. Tad nebūtina aklai sekti šiandienos mada, mada vestuvėse slenka 3 metus įgaudama įvairias formas.

Bendros tendencijos, kurios ryškiai atsispindi ir drabužių bei aksesuarų madoje, be abejo, ir vestuvių paletėje:

o Visokia metallic – varis, auksas, sidabras;

o Blizgučiai;

o Monochromatika (ne tik spalvinė gama, bet ir stilistika);

o Dideli žiedai – gėlės (ne tik puošyboje, bet ir ant tortų, ant jaunosios galvos – lankelis);

o Šviesos ir lemputės, daug lempučių;

o Nevientisas stilius (mix puošyba).

Visada patariu vestuves pradėti planuoti sugalvojus koncepciją ir tematiką, kuriomis seksite. Vis daugiau svečių šventę nori švęsti būtent mieste, tačiau nėra daug vietų, kuriose galite įgyvendinti bet kokią idėją. Tad gaila, bet dažnai konpceciją diktuoja vietos pasirinkimas. Tačiau, jeigu jums pasiseks ir atrasite vietą, kurioje galite įgyvendinti įvairias idėjas – valio!

Vestuviu Tendencijos By Ciop Ciop - Jurgita Lukos Photography -002

Vestuviu Tendencijos By Ciop Ciop - Jurgita Lukos Photography -013

Dalinuosi idėjomis bendrai tematikai:

o Ten kur pasipiršo – ten ir švęsti (pvz. Paplūdimys, Italija);

o Rustic chic/ Boho chic;

o Užkandžių meniu (vietoj vakarienės – nesibaigiantys užkandžiai);

o „Žaisti restoraną” (gėrimų ir maisto derinimas; įterpti degustaciją ar pasiūlyti pilną restoraninį meniu);

o Netradicinės pramogos (gaminimas kartu);

o Šventės rengimas pagal tam tikros šalies tematiką (Italija, Azija ir pan.);

o Vestuves švęsti ryte ar dieną (vestuvinis brunch’as).

Kad lengviau įsivaizduotumėte, kai galima sujungti kelias koncepcijas, tai tarkime, jog vaikinas merginai pasipiršo kur nors Karibuose, Paryžiuje ar Romoje. Nebūtina ten švęsti vestuvių. Tiesiog šventei galima pasirinkti Karibų šalių, prancūzišką ar itališką maistą.

CiopciopvestuvesAstaLukas(40of215)

CiopciopvestuvesAstaLukas(62of215)

CiopciopvestuvesAstaLukas(158of215) 

Maisto tendecijos

Tarp naujausių tendencijų pasaulyje ir Lietuvoje ruošiant vestuves yra vadinamasis „gatvės“ maistas: meksikietiškos „tacos“, dešrainiai, burgeriai. Žmonėms priimtinas ir vienas bendras patiekalas, ypač mėgiami ant laužo ruošti valgiai: plovas, paelija, kad ir kepta mėsa. Labai madinga įrengti atskirus barus: alaus, viskio. Ar tokius kampelius, kuriuose patys gali „pasipimpinti” siūlomą produktą: Make your own cocktail; pimp your Prosecco; pimp your popcorn.

beer bar

waffle bar

Vakarienės tendencijos:

o Bendra vakarienės tematika;

o Dekoruotas ne tik desertų, bet ir užkandžių ar sūrio stalas;

o Naktipiečiai;

o Food truck’as prie bažnyčios ar vėlyviems užkandžiams;

o Gatvės maisto įkvėptas maistas;

o Vienas bendras patiekalas – plovas, Paella, avis.

Keletas madingų užkandžių: takos, brusketos, daržovių rollsai (marinuotos paprikos ir sūris), grybų bandelės, moliūgų focaccia, ceviche (aštuonkojų, krevečių, lašišos, kt.žuvies).

food truck weddings

food truck weddingsč

food truck weddings 4

food truck weddings3

Desertų tendencijos: 

o Grįžta TORTAS!

o Tortų puošyba – gėlėti tortai, juodi tortai;

o Įvairus desertų stalas įvairėja;

o Nuogi tortai;

o Lengvi desertai;

o Desertai su daržovėmis ir prieskoniais;

o Sūrių tortas.

say cheese

weddings trends

Neringa Du Mėnuliai tortas du menuliai

Gėrimų tendencijos

molekuliniai kokteiliai

Vestuvių tendencijų pristatymo metu molekulinių kokteilių barmenas Edgaras Rutkauskas svečius pasitiko sluoksniuotu „Aperol“ kokteiliu bei nealkoholiniu granatų limonadu. Vėliau siūlė paragauti meliono likerio kamuoliukus bei gervuogių želė alkoholinį desertą. Popietei tiko rožinis džino kokteilis su granatais bei rozmarinu. Molekulinė gastronomija – tai dar vienas puikus trendas!

Molekulinė gastronomija, tai kokteilių šou, kuriame pasitelkiant medžiagų chemines ir fizines savybes, pakeičiama gėrimų tekstūra, spalva ar konsistencija.

Susisteminant gėrimų tendencijas, būtų galima išskirti tokias:

o Burbuliukai (ir net šampanas su jaunųjų etikete – NAUJIENA Čiop’uose);

o Kokteiliai;

o Egzotiniai skoniai (agurkų jelapeno Margarita);

o Uogų, vaisių vynai;

o Alaus, sidro barai;

o Pimp your Prosecco kampelis;

o Make your own cocktail kampelis.

Floristika

Dekoro tendencijas pristatė žymus ir talentingas Antanas Mažonis („Floristai ant Ribos”). Antanas pabrėžė, kad šiais metais kaip ir anksčiau bus labai svarbu nuoseklus temos išpildymas. Ypatingas dėmesys turėtų būti atkreipiamas į šventės vietos architektūros ir interjero stilių ir dekoro elementų darną. Kaip vieną iš krypčių jis pabrėžė ir laboratariją, t.y. laboratorinių indelių, mėgintuvėlių perkėlimas į dekorą. Kita ryški, jau minėta, kryptis – boho chic.

Vestuviu Tendencijos By Ciop Ciop - Jurgita Lukos Photography -009

o

Yra ir dar viena kryptis – pabėgti ir vestuves atšvęsti dviese arba išvis jų nešvęsti. Paskutinio nerekomenduoju. Juk smagu laukti, planuoti ir puotauti.

Gerų įkvėpimų, mielieji!

Vestuviu Tendencijos By Ciop Ciop - Jurgita Lukos Photography -041

Foto: Jurgita Lukos Photography, www.weddingphoto.lt, asmeninio archyvo ir interneto platybių.

Share: