D E R V Y N A S

20 Madingiausių kelionių krypčių 2016/2017

„Į rytus ar į vakarus? Madingiausius kelionių maršrutus 2016/2017 metams diktuoja kulinarija?” – taip skambėjo mano tema visai neseniai vykusiame „L’Officiel mada” organizuotame seminare apie vyraujančias tendencijas ir madas. Po ilgų stebėjimų, apklausų ir analizių galiu drąsiai teigti – TAIP, kulinarija diktuoja madas. Tačiau šis teiginys gali būti skaitomas ir iš kitos pusės: kulinarines madas diktuoja madingiausi kelionių maršrutai. Šios dvi temos labai glaudžiai susijusios, ypač dabar, kai net gyvenimo etapus ir pomėgius, hobius diktuoja ta pati kulinarija. Ši kultūra įgavusį tokį stiprų pagreitų visame pasaulyje, apie kurį anksčiau ir dabar koks japonas auginantis ryžius ir verdantis nuostabią sriubą net sapnuoti nesapnavo ir nesapnuoja, kad jo receptus bandys atkartoti pasaulinio žinomumo šefai. Ar kokia Afrikos gentis, kurios pagrindinis maistas bananai ir tapijokai, galvojate, dabar žino, kad bananų karį bando pasigaminti ketvirtadalis pasaulio?

L'Officiel mada pasimatuok mada

“Food and Travel” neveltui yra mano mėgstamiausias žurnalas ir frazė, pastaroji gali tapti geriausiu receptu įdomiam gyvenimui, bet kartu ir atspindi dvi kryptis, kurios viena kitai daro didelę įtaką.

2016-04-24 13.11.26

Kulinarija diktuoja trend’us

Kulinarinius trend’us stebiu jau gan seniai, tad jų tęstinumas ir įvairios kryptys man nėra svetimos. Be abejo, jie daugiau mažiau susiję su įvairiais įvykiais pasaulyje, susiję ir su kultūrų maišymusi, su tam tikrų šalių augimu ir smukimu, susiję ir su žmonių pomėgiais ir su juos formuojančiais autoritetais. Panašiai yra ir su kelionėmis, kai kurios šalys lankomos, kai jos būna ekonominiame nuosmukyje, kai kurios, kai būna pakilime.

Kai pradėjau ruoštis šiai temais, padariau analizę, jog daugumai mano pažįstamų ir draugų didelės įtakos renkantis, kur vykti, turi tos šalies virtuvės, kai kurie anksčiau nei viešbučius užsirezervuoja restoranus ar bent pasižymi šalia esančius lankytinus. Kai kurie net kelionių maršrutus šalyje keičia pagal restoranų išsidėstymą. O jūs peržiūrėkite savo pažįstamų facebook paskyras. Dažniausios nuotraukos, kurias pamatysite, bus su pusryčių stalu ar padėklais, besilankant maisto turguose, tiesiai iš fancy restoranų, iš paplūdimių, kuriame mėgaujamasi šviežiomis jūros gėrybėmis begurkšnojant vietinius gėrimus.

Na, bet laikas įvardyti madingiausias kryptis, o kad būtų įtikinamiau ir suvestumėte visus galus, dar kartą susisteminau visas gastronomines tendencijas straipsnyje. Prie populiariausių patiekalų pažymėjau juos atstovajančias šalis. Sujunkite viską ir tuomet taps aišku, kas gi iš tikrųjų diktuoja tas madas…

Madingiasios kelionių kryptys 2016/2017

1. Botswana (Pietų Afrika)

+afrika

2. Japonija

Japonija

japonija2
3. JAV

+JAV

+JAVVV

Kalifornija
4. Ramiojo vandenyno salos (Pacifikai, Palau, Fiji)

+Azijos maistas ir drakonas

+Havajai
fiji

fiji 2
5. Latvija

Riga Egle MA
6. Australija

Australijaaaaa

Australijaaa

Australia
7. Lenkija

Lenkija
8. Urugvajus

Urugvajus
9. Graikija

+Graikija
10. Peru

Peru

Peru2

Peru
11. Didžioji Britanija

Škotija

skotijaa

Škotijaa
12. Indija

+Indija Egle 2

+Indija Egle
13. Kanarai

kanarai
14. Vidurinieji Rytai

vidurinieji rytai

Vidurinieji rytai3

Vudirinieji Rytai
15. PAR

+PAR Egle 2

+PAR Egle 3
16. Portugalija

Portugalija 2

Portugalija
17. Italija

italija 3

Italija 2

Italija
18. Kenija

Kenija

kenijaa

19. Pietų Amerika

Kub

Kuba copy

Kubaaa

20. Turkija

Turkija

 Nuotraukos iš asmeninio archyvo ir mano draugų, pažįstamų bei jų pažįstamų asmeninių archyvų.

Share: