D E R V Y N A S

Romo ir Karibų virtuvės į „Rhum Room”

Visai neseniai priminiau jums apie gastronomines tendencijas 2016-iems ir pristačiau must visit kelionių kryptys 2016/2017 metams, kas buvo ant bangos? Ulala – Karibai! Romas, cubanos, jerk vištytė, jūros gėrybės, palmės, karštis ir dailūs piratai – ko daugiau norėt. Na, bet neužsisvajokime ir grįžkime į Vilnių. Čia irgi jau galite rasti dalelę Karibų.

Rhum Room

Pirmasis ir vienintelis romo baras Lietuvoje

Rhum Room Dervynas

„Rhum Room” – romo baras duris atvėrė vos 2015 metų rudenį, tai buvo ir yra vienintelis romo baras Lietuvoje. Jame surinkta virš 120 rūšių skirtingo romo iš 20 skirtingų Pasaulio šalių! Apskritai, tokie gėrimų barai/butikai labai populiarūs pasaulyje, o dabar jau ir pas mus (šampano, tekilos, grapos, romo…). Apsilankiusi keliose degustacijose ir praleidusi ten kelis vakarus, buvau dar labiau maloniai nustebusi, – mano lūkesčiai viršyti. Tai visai ne barelis su Karibų muzikyte ir keliais buteliais romo. Ten dirba profesionalus personalas gebantis atsakyti į bene visus klausimus apie romą, puiki ten, gal net šiek tiek per prabangi aplinka, kaip Karibams. Tačiau čia tai geras ženklas – visas kompleksas gerų dalykų priverčia barą rekomenduoti visiems.

10 balų skirčiau interjerui, visoms detalėms ir personalo aprangoms, kurios čia irgi laikomos svarbiomis, kaip reta dar mūsuose.

Įdomu tai, kad kai kurie restoranai sukiša pinigus į interjerą, peilius ir šakutes, o pamiršta maisto bei gėrimų kokybę. Smagu, jog čia to nėra. Tad dar 10 balų keliauja gėrimų asortimentui ir visai naujai pristatytam egzotiškos Karibų virtuvės įkvėptam meniu.

Rhum Room

Rhum Room

Rhum Room

Bare atidarytas restoranas

Kaip skelbia „Rhum Room” – pas juos bare atidarytas restoranas. Ir nors konceptualiai tai gastrobaras, tačiau patiekalai puikiai prilygsta restoraniniam lygiui ir lenkia nemažai Vilniaus ir visos Lietuvos restoranų. Tik kainos žymiai mažesnės. Jos čia svyruoja nuo 3 eur iki 9.5 eur.

Atnaujintą meniu kūrė man puikiai pažįstamas šefas Jure Glumac! Jau ne kartą esu rašiusi apie šio šefo talentą, kurį puikiai pavyko atskleisti ir naujame meniu. Jure yra dirbęs su garsiais viešbučiais, restoranais ir žinomais virtuvės šefais įvairiose pasaulio šalyse. Taip pat jis yra Vilniuje miestiečių itin mėgiamo kulinarinio projekto „Open Kitchen“ vienas iš įkūrėjų bei organizatorių ir, aišku, šefauja „Čiop Čiop” renginiuose.

Rhum Room

Rhum Room

„Meniu sujungia egzotišką Karibų koncepciją ir vietinius ingredientus. Think global, cook local. Tad sujungiau egzotinius prieskonius, kurių „Rhum Room” savininkai čia turi bene geriausią kolekciją visame Vilniuje, panaudodamas vietoje lengvai gaunamus ingredientus, vietines mėsas, kažkiek lokalių daržovių. Labiausiai neįprasta ir man labiausiai patinkanti – lietuviškojo upėtakio interpretacija, o paragavę bananų deserto su priderinto romo taurele – negalės to pamiršti ilgai“, – pasakojo šefas J. Glumac.

Ir Jure neklydo. Man įspūdį labiausiai ir patiko upėtakis bei bananų desertas. Nors prieš išsirenkant savo favoritus, nežinau, kad jie ir Jures favoritai.

Ragauti teko ir pirmąjį „Rhum Room” baro meniu, kuris jau ir prieš pusmetį nebuvo prastas, tačiau visuomet lengviau įsivažiavus atnaujinti meniu. Šį kartą išbandžiau rūkytas acrras, aštrią moliūgo sriubą, kreolinį upėtakį, kepsnį „Blue Mountain”, Tobago karį, jamaikietišką jerk vištieną ir visus laurus nuskynusį bananų desertą.

Rhum Room

„Iš toli atkeliavusios patiekalų idėjos ir vietiniai sezoniniai ingredientai susipina mūsų virtuvėje, tačiau visa tai priimtina europietiškam skoniui. Be to, kai kurių patiekalų gaminimo procese yra naudojamas šios vietos karalius – romas“, – trumpai virtuvę ir barą pristato romo žinovas Simonas Laukaitis.

Smagu ir tai, jog ką atsigerti ras ir tie, kurie nelabai mėgsta romą ar gali jo vartoti tik truputėlį. Norintiems bus suplaktas puikus kokteilis ir nebūtinai su romu.

Rhum Room Dervynas

„Rhum Room“ šeimininkai jums jau pažįstami iš restoranų ir barų verslo Lietuvoje. Tai du prancūzai Jonathan Rolland, Marc d’Erceville ir olandas Bernie Ter Braak. Beje, Marc d’Erceville „Čiop Čiop” veda ir Karibų virtuvės kursus.

Rhum Room

Dar šiek tiek patiekalų ir pačio „Rhum Room” (foto mano ir organizatorių):

Rhum Room

Rhum Room Dervynas

(Rūkytas accras. Kilusi iš Vakarų Afrikos. Šio Karibų kasdienio skanumyno interpretacija yra rūkytos skumbrės gabaliukai tešloje su firminiu romo ir mangų padažu)

Rhum Room Dervynas

(Aštri kvapiojo moliūgo sriuba. Kvapusis moliūgas, kokoso pienas, pekano riešutai, karamelizuotas laimas. Populiari šildanti sriuba tropikuose, kurios triukas yra laimas)

Rhum Room

(Tobago karis. Kvapusis moliūgas, raudonosios pupelės, špinatai, raudonoji paprika, prancūziškos pupelės ir kokoso pienas)

Rhum Room

(Kreolinis upėtakis. Upėtakis apvyniotas kreolų pekano plutele, romu apšlakstytos saldžios bulvės ir apelsinas)

Rhum Room Dervynas

(Steikas suporuotas su kavos sviestu, špinatais ir žagreniu)

_M6A9209

_M6A9223

Processed with Rookie Cam

(Bananai paruošti greitpuodyje su kokoso granita ir karamelizuotais pekano riešutais)

o
Karibuose viskas baigiasi desertu, muzika ir romu. To ir linkiu jums!

Share: