D E R V Y N A S

Sveiki, alaus chuliganai! Alaus kultūra Lietuvoje įgauna kosminį greitį

Kraftinio alaus populiarumas spartėja greičiau nei internetas. Jau prieš kelis metus visame pasaulyje nuskambėjęs kraftinio alaus terminas užvaldė ir lietuvaičių širdis. Didieji alaus gamintojai įsteigė kraftinio alaus dirbtuves („Švyturys” ir „Raudonos Plytos”), kai kurie („Vilkmergė”) jais tapo per metus pristatydami bent kelias naujas rūšis, „Sakiškių alus” sugebėjo užsitarnauti tarptautinį pripažinimą ir netgi įgyti metų aludarių statusą. Bet to negana. Į rinką ateina dar vieni, rimtai nusiteikę alaus revoliucionieriai.

Nepriklausoma alaus kompanija „Genys Brewing“ į rinką žengia ne tik su Lietuvoje dar neįprastų skonių alumi, bet ir su itin moderniu, ką tik veiklą Kauno mieste pradėjusiu nuosavu bravoru. Labai greitai alaus chuliganų vardą užsitarnavę aludariai Laurynas Lisauskas ir Jonas Miežys sako, kad juos įkvepia Kalifornija – ne tik savo ryškia „craft“ alaus kultūra, begaline skonių įvairove, bet ir sąžiningo bei atviro verslo principais.

Laurynas ir Jonas 1

Nuo Vasario 1 dienos veikiantis „Genys Brewing“ bravoras yra vienintelis iš mažųjų Lietuvos bravorų, turintis pačias pažangiausias pasaulyje alaus gamybos technologijas ir naudojantis tik auksčiausios kokybės natūralias žaliavas, kurių didžioji dalis gabenamos tiesiai iš Anglijos salyklinių ar JAV apinynų.

“Mes patys esame alaus gerbėjai, vertiname šį gėrimą ir norime, kad visi suprastų ką reiškia gėrimo kokybė. Savo veiklą pradedame švaria sąžine, neturėdami ką slėpti. Ketiname viešai dalintis savo gaminamo alaus receptais, o bravoro duris praversime visiems entuziastams. Norime, kad žmonės įsitikintų, jog tai, ką sakome yra ne reklamaminės gudrybės, o tikrų tikriausia tiesa“, – pasakojo L. Lisauskas.

Alų “Genys Brewing” gamins mažomis partijomis ir tik tradiciniu metodu, kai šis natūraliai fermentuojasi ir bręsta ne trumpiau nei 30 dienų. Vyrai žada gausiai eksperimentuoti ir siūlyti naujus ir įdomius skonius. Pastaruoju metu Lietuvoje vyravo dvi alaus kryptys – populiarusis industrinis alus ir vadinamas kaimiškas alus („Farm House Ale“). Laurynas Lisauskas iš dažnų viešnagių JAV vakarinėje pakrantėje atsivežė idėją lietuviams pristatyti modernų, šiuolaikišką, kokybišką „craft“ alų. Tai, anot jo, tarp alaus gerbėjų it virusas sklindanti tendencija, o didžiosiose valstybėse konkurencijos išsigandę didieji aludariai jau net ėmė supirkinėti mažųjų „kraftininkų“ bravorus.

“Genys Brewing” aludariai yra įsitikinę, kad „craft“ alaus populiarumas Lietuvoje artimiausiais metais augs labai sparčiai. Jie koncentruojasi į vartotojus, kurie nebijo mokėti šiek tiek aukštesnę kainą už išskirtinės kokybės produktą ir planuoja „Genys Brewing“ alų netrukus pasiūlyti kaimyninių šalių rinkoms. „Neturime tikslo būti visur, renkamės būti ten, kur mūsų reikia. Mes siekiam ne kiekio, o kokybės. Galvojame, kad industrinis, nuobodus alus savo dienas baigė. Ateiname daryti alaus revoliucijos“, – sakė L. Lisauskas.

Pirmosios alaus partijos, išvirtos “Genys Brewing” bravore, alaus entuziastams bus pristatytos šį pavasarį.

Laukiam!

Foto: Dainius Ščiuka.

 

 

 

Share: