D E R V Y N A S

Tuno Party Plate – šiltiems draugų vakarams (receptas)

Iš tiesų esu užkietėjusi tuno tartaro gerbėja. Jį ragauju kone kiekviename restorane, kuriame jis siūlomas. Tikriausiai todėl visai neseniai kartu su keliais kitais žinomais maisto blogeriais (Ramune Tumasonyte, Lina Burdenkova ir kt.) buvau pakviesta sudalyvauti viename tuno projekte. Jo esmė – sukurti sveiką, skanų ir lengvai namie pagaminamą, bet šiek tiek netikėtą, patiekalą su konservuotu tunu.

Be abejo, tų, kas gali sau leisti pirkti šviežią tuną visada, kai tik užsimano, ir jį tiesiog mini pamarinavus išsikepti at griliaus ar keptuvės, šis projektas gal ir nesudomins, tačiau dažnu atveju turėti šaldytuve šviežio tuno nėra įprasta. Tad užplūdus svečiams netikėtai, kaži ar pavyks paruošti tuno kapotinį.

Tad mano pasiūlymas ir lengvas receptas šiai vasarai – tuno užkandis Romaninėje salotoje. Kuris puikiai puikiai tiks šiltiems vakarams su draugų kompanija.

Beje, patiekalo papildomus ingridientus – daržoves ir vaisius – galite drąsiai keisti jums patinkančiais.

RECEPTAS

“Tuno Party Plate” // Tuno užkandis Romaninėje salotoje su daržovėmis

4-iems asmenims jums reikės:

Vienos gūžė Romaninių salotų

Trijų skardinių mėgstamo tuno: rūkyto tuno, tuno steikų savose sultyse bei tuno steikų aliejuje

1 cukinijos

2 avokadų

Pundelio svogūnų laiškų

1 mango vaisiaus

6 mažų pomidoriukų

1 oranžinės paprikos

200g žirnelių anksčių

1 indelio konservuotų kukurūzų

4 putpelių kaiušinių

Skrudintų sezamų aliejus arba tiesiog sezamų aliejus

Sezamų sėklų

Sojos padažo

Mirino

Klevų sirupo

Imbiero šaknies

Poros česnako skiltelių

Pundelio kalendros

2vnt laimo

Druskos

Pateikimui reikės:

Didelės medinės lentelės

Mažų dubenėlių padažui ir ingredientams

Gaminimo eiga:

Šis patiekalas turi keletą privalumų, vienas jų – jis sveikas ir skanus. Jis taip pat puikiai tinka vakarienei su draugais ar šeima ir kuo puikiausiai – vakarėliui.

Šio patiekalo sumanymas – jog kiekvienas galėtų pasiruošti užkandį su savo mėgstamiausiomis daržovėmis ar vasiais bei mėgstamiausia tuno rūšimi.

  1. Pirmiausia pasiruoškite visas daržoves bei vaisius. Norima forma susipjaustykite cukinijas, avokadus, mažus pomidoriukus, mango vaisių. Pastarieji puikiai dera prie tuno.
  2. Pasiruoškite žirnelių ankštis. Užvirkite vandenį puode, į verdantį vandenį dėkite žirnelius keliasdešimčiai sekundžių. Tik ištraukus juos panardinkite į dubenį su ledukais bei šaltu vandeniu. Taip jie nusustos virti – žirneliai išliks gražios ryškios žalios spalvos bei traškūs.
  3. Papriką blanširuokite su karamelizatoriumi. Šis prietaisas dažnai naudojame ruošiant desertus. Papriką panardinkite kelioms sekundėms į verdantį vandenį, gerai nusausinkite ir apdeginkite. Jeigu tokio prietaiso namie neturite, tuomet pakaitinkite papriką ant grilio ar sausos keptuvės. Odelė turėtų pajuoduoti, taip ji labai gerai nusilups. Tuomet papriką susipjaustykite šiaudeliais.
  4. Putpelių kiaušinius virkite vieną minutę – jeigu mėgstate labai skystus. O jeigu norite kiečiau virtų – pavirkite dvi minutes.
  5. Pasiruoškite padažą: susmulkinkite imbierą (geriausia per tarką), labai smulkiai susikapokite česnaką. Indelyje sumaišykite imbiero šaukštelį, šaukštelį česnako, pilkite du šaukštus mirino, šaukštelį klevų sirupo, pora šaukštų sojų padažo, įspauskite laimo, įberkite druskos. Galite ir pagal savo skonį keisti sudedamąsias dalis.
  6. Kitas padažas – tiesiog skrudintų sezamų aliejus, kurį tiesiog įpilkite į gražų dubenėlį.
  7. Suruoštas daržoves tiesiog dėkite ant lentelės, kukurūzus išpilkite į dubenėlį, taip pat dėkite ant lentelės.
  8. Papjaustykite svogūnų laiškų bei kalendros, juos taip pat talpinkite ant lentelės.
  9. Tuomet paruoškite tuną, jį galite padėti tiesiog ant sviestinio popieraus arba sudėti į dubenėlius.
  • Šalia tiesiog gražiai sudėkite Romaninių salotų lapus.

Valgymo instrukcija:

Salotos lapą naudokite kaip valgomą lėkštę ar tacos, ant jo dėkitės mėgstamų daržovių, vaisių, pasirinkite patinkančio tuno rūšį, gardinkite paruoštu padažu arba tiesiog sezamų sėklų aliejumi, užsiberkite svogūnų laiškų, sezamo sėklų bei kalendros.

Share: