D E R V Y N A S

Dublio atgimimas prie jūros

Per paskutinius metus šis restoranas buvo krečiamas įvairių skandalų, kai kurie kritikai jam pranašavo liūdną baigtį, o kai kurie teigė, jog jo laukia dar vienas dublis. Jeigu atvirai, visiškai subjektyvia mano nuomone, šiam restoranui, o tiksliau jo patiekalams kažko trūko. Aplankiau ten ne vieną vakarienę, bet ar išsinešiau kažką įspūdingo? Nežinau. O vos ką tik, vieną karštą vasaros dieną, supratau, ko jam trūko. Ogi P A L A N G O S!

Plačiau apie vakarienę ten.

Nuo pačio vidurvasario Palangos kino teatre “Naglis”, kuris buvo visai neseniai renovuotas ir atidarytas iš naujo, duris atvėrė restoranas “Dublis” kartu su “Grafo” galerija. Čia, ne tik jaunųjų menininkų darbai, tačiau ir atviras virėjų spektaklis – jaukioje erdvėje galite stebėti ramų ir sinchronizuotą virėjų šokį su puodais ir keptuvėmis. O kad meno nebūtų per mažai, prie deserto iš autentiško 16 mm kino projektoriaus rodoma filmo ištrauka.

Apie maistą

Išskirtinė erdvė, geras aptarnavimas, meno sprendimai ir kiti gyvi šou elementai visuomet palieka teigiamą įspūdį ir sukuria emociją. Pastebiu, jog žmonės dažnai užkimba ant kabliukų ir vertinant valgymo vietas dažnai šiuos dalykus pabrėžia labiau nei patį maistą. Tačiau menu gyvas nebūsi. Tad pakalbėkime apie vakarienės turinį.

Pop-up restoranas siūlo degustacines vakarienes, planuose ir dienos pietūs. „Dublis” atstovauja Šiaurės šalių virtuvę, akcentuojami vietiniai skoniai ir, be abejo, sezoniškumas. Kurį išpildo su kaupu. Vakarienė subalansuota, ryškių ir įsimenamų skonių, įdomi ir džiuginanti.

Pradėjome su sluoksniuotos tešlos, žolelių kremo užkandžiu su ančiuviais viduje ir petražole ant viršaus.

Aperityvui atsigėrėme šaltos burokėlių ir obuolių arbatos.

Bene svarbiausias dalykas kiekvienoje virtuvėje – duona ir sviestas. Dar kvepianti ir šilta ką tik iš krosnies kvietinė duona su keptomis paprikomis gardžiai susivalgė tepant šviežiai purentą sviestą, gardintą laukinio česnako pesto.

Tuomet ragavome šaltą skaidrią pomidorų vandens sriubą su sūdytomis morkytėmis, pankoliu, vėžių uodegėlėmis, krapais ir krapų aliejumi.

Pagrindiniam patiekalui – striučio file, burokėlių siūlai, raudono vyno padažas su pipirais, bulvių košė su sepijų rašalu, voveraitės, mini kukurūzai ir mini cukinija.

Prieš desertą – truputį nuskriaustos ir užmirštos mano mylimos mėlynos (granita pavidalu) su obuolių putėsiais.

Ir finišui slyvų ledai, kmynų putėsiai, cinamono karamelė, migdolų traškutis, saldinti kviečiai ir obuolių sūris.

Tiesa, galite rinktis ir priderintų vynų set’ą. Tačiau gaivus ir jaunatviškas šampanas arba obuoliškas Prosecco bus puikūs vakarienės palydovai. Be abejo, strutį geriausia papildyti raudonu vynu (buvo priderintas Primitivo vynuogės vynas), o prie deserto derinti portą.

Ar rekomenduoju?

Tikrai taip!

Share: