D E R V Y N A S

Atgimstantis Latvijos kurortas – Liepoja (rekomendacijos)

Tie, kurie mėgsta ramybę, tuščius ir dar truputį laukinius paplūdimius, turėtų nepatingėti kirsti sienos ir apsilankyti Latvijos pajūryje. Idealus poilsis turintiems kemperius, mat jiems ten – puiki erdvė. Be to, visai neįpareigojančiai galite iškylauti kur tik panorėję. Praeitą vasarą nuvykau ten paprastuoju būdu – tiesiog išsirinkau gana netikėtą vietą – dar truputį pamirštą, bet su šviesia ateitimi – Liepoją.

Ramiam savaitgaliui

Prisikalbinau savo patėvį, sėdom į mašiną ir išvažiavom ieškoti nuotykių. Be jokių kemperių, tiesiog standartiškai apsigyvenome viešbutyje ir keliavome į miestą apsižvalgyti.

Nors latviškojo kurorto karaliene yra vadinama Jūrmala, kuri yra antras pagal dydį miestas Latvijoje, tačiau Liepoja nusileidžia tik vos vos – šiame sąraše yra netgi trečia. Kodėl sakau netgi? Švelniai tariant, šis uostas truputį apmiręs, neperpildytas poilsiaujančiais, jame dar nemažai vadinamųjų namų vaiduoklių.

Visgi į šį miestą dedama labai nemažai vilčių ir jam planuojama šviesi ateitis. Jau dabar galite pastebėti nemažai atnaujinamų objektų, įrengtų parkų ir naujai sutvarkytų golfo bei teniso aikštelių.

Ką ten veikti, jeigu esate foodie

Važiuodama bandžiau ieškoti, ką ten veikti, bet standartiškai radau tik nuorodų į muziejus ir bažnyčias. Kas gal ir nieko, bet man, kaip maisto tinklaraštininkei, aktualios maistinės pramogos.

Pusryčių ar kepinio – į „Boulangerie

Miela jauki prancūziško tipo kepyklėlė. Į ją keliaukite pusryčių, įsigyti duonos ar išgerti kavos su pyragaičiu. Ten vyksta ir savaitgalio vėlyvieji pusryčiai.

Itališkai romantiškos vakarienės – „Roma restorans

Fainas restoranėlis pačiame centre su puikia terasa ir net fontanu. Vieną akimirką galite pasijusti kaip Romoje. Pietums ar jaukiai vakarienei!

Į turgų ir į iškylą – „Annas tirgus“

Jaukus Liepojos turgelis, kuriame galite prisipirkti šviežių produktų ir keliauti piknikauti (kaip ir padariau aš). Arba tiesiog prisėsti kokioje turgaus kavinukėje ir sukirsti cepelinų ar sultinį su čeburėku. Užsukite į apačioje esantį žuvies skyrių – visai neblogas šviežios žuvies pasirinkimas, bet dar didesnis – šalto ir karšto rūkymo žuvų.

Aperityvo, digestyvo, o gal ir pašokti – „Fontaine Palace

Autentiškame uosto pastate įsikūręs kokteilių baras su lauko terasa tiks ir aperityvui, ir digestyvui. Arba tiesiog čia užsukite išgerti arbatos ar sukrimsti užkandžio. Beje, čia vyksta įvairūs koncertais ir teminiai vakarai.

Bulvių ir žuvies – „Hot potatoe

Bene labiausiai patikęs restoranėlis – „Hot potatoe“. Įvairus šviežios žuvies pasirinkimas, neblogos porcijos ir jauki atmosfera, mat restoranėlis įsikūręs siauroje gatvelėje. Viduje taip pat vyksta gyvosmuzikos koncertai ir šokiai.

Vyno – „Vinastudija

Liepojoje rasite ir vieną specializuotą vyno parduotuvę, priklausančią vietiniam vyninių tinklui. Čia ne tik galite įsigyti, bet ir vietoje išgerti vyno su gabalėliu sūrio. Beje, asortimentas tikrai puikus.

Ko nesitikėti ir ko tikėtis       
Apie per daug aktyvias pramogas nesvajokite, nes, kaip ir sakiau, miestas dar tik atgimimo stadijoje. Tačiau akiračio praplėtimui Liepojapuikiai tinka. Čia važinėja tramvajus, tad siūlau pralėkti ir juo. Yrair vandens pramogų, minėtų muziejų, kino teatras ir renginiams skirtas kompleksas. O jeigu dar vykstate su smagia kompanija – geras laikas garantuotas.

Share: