D E R V Y N A S

Kokosiniai blyneliai su bananais ir šilauogių jogurtu (+gluten free vegan versija)

Blynus valgydavau, kai buvau maža, tada dariau ilgą pertrauką ir staiga, visai neseniai, vėl pradėjau jų kartais užsinorėti. Fainas reikalas tie blynai, kai pagalvoji, nes gali prikepti įvairių įvairiausių, pateikti su visokiausiais priedais ir pamaitinti nemažą gvardiją valgytojų: šeimos narius, draugus ar išalkusį mylimąjį.

Blynų tešlai naudojau kelis neįprastus dalykus:

    1. Kokosų pieną, vietoj įprasto
    2. Mineralinį gazuotą vandenį
    3. Tešlą ruošiau su „SilentMixx“ plaktuvu
    4. O ketvirto neišnaudojau, bet tą galite padaryti jūs, kvietinius miltus pakeisti mylima gluten free miltų versija.

Kokosiniai blyneliai su bananais ir šilauogių jogurtu

Jums reikės 2-iems asmenims:

Blynams:

2 nepilni puodeliai miltų (kvietinių arba gluten free)

1 indelis kokosų pieno

1 puodelis gazuoto mineralinio vandens

2 a.š. medaus

žiupsnelis druskos

1 bananas

kokosų arba mėgstamo aliejaus kepimui

Jogurto padažui:

200g natūralaus riebaus jogurto

1 bananas

šilauogių

kivis (norintiems rūgšties ir kartumo)

Gaminimo eiga:

  1. Į „SilentMixx“ pilkite miltus, kokosų pieną, medų, bananą, gazuotą vandenį, berkite druskos ir viską plakite iki vientisos standžios konsistencijos.
  2. Į įkaitintą keptuvę pilkite kokosų ar kitą aliejų, pilkite blyną ir jį apkepkite iš abiejų pusių.
  3. Jogurtą plaktuve suplakite su bananu, šilauogėmis bei kiviu.
  4. Patiekite papildomai pasiūlydami uogų, puoškite kokosų drožlėmis.

Skanaus!

Beje, primenu, jog ir jūs galite gauti dovanų „SilentMixx“, visa informacija čia – http://www.dervynas.lt/2018/07/mano-kaimynai-gerai-miega-o-tavo-laimek-gyvenimo-palengvintoja/

Facebook komentarai:
Share:

Parašykite komentarą