D E R V Y N A S

Viena skaniausių bulvių košių, kurias esu gaminusi (super simple receptas)

Kas jau matėt, kas girdėjot, kas dar nematėt ir negirdėjot, esu metusi iššūkį #SilentMixx plaktuvui. Taip, buvo taip, kad aš prisikalbėjau Bosch’ui (kieno ir yra tas blenderis), kad man truputį nepatinka, kad visi plaka ir plaka Smoothie kokteilius, na dar sriubą geriausiu atveju ir tyreles. Jeigu jūs turite lakesnę vaizduotę, tuomet atsiprašau iškart. Tad nusprendžiau įrodyti sau, kad įmanoma prigalvoti visokių paprastų receptų (nes žinau, kad šefai ir virėjai prigalvoja neprastų).

Praeitas kartas buvo skirtas kitokiam humusui – morkų, graikinių riešutų ir raudonųjų lęšių (RECEPTAS ČIA).

Šis kartas skirtas truputį paturbintai bulvių košei. Prisiminusi vaikystę, kai mama į ją dėdavo žirnelių ir morkų, pridėjau šiek tiek daugiau žirnelių ir ją sublenderiavau.

Bulvių košė su žirneliais

Normaliam puodui košės jums reikės:

Apie 1 kg bulvių

Stiklinės pieno

200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

50-100g sviesto (aš naudoju ghi, jis  lengviau virškinamas, be laktozės ir jame yra daugiau vitaminų bei mineralų: A, D, E , magnio, geležies, kalio, kalcio, fosforo, natrio)

Žiupsnelio druskos 

Rozmarinų

Gaminimo eiga:

  1. Nuplaukite bulves (aš neskutu) ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje.
  2. Joms išvirus, nupilkite vandenį ir pakepinkite jas orkaitėje arba keptuvėje ant sviesto (aš labiau už riebiau).
  3. Kol bulvės kepa, pašildykite pieną.
  4. Atšildytus žirnelius, pakeptas bulves, sveistą, rozmarinus ir šiltą pieną supilkite į „SilentMixx“ plaktuvą, pagal skonį pagardinkite druska.
  5. Viską sutrinkite iki tirštos, glotnios masės.
  6. Šiaip dar galima dėti sūrio ir tada dar kartą pakepti košę ant keptuvės.

Atsargiai, nesuvalgykite visko vieni, nes ji tikrai labai gardi.

 

 

Share: