D E R V Y N A S

Šlapi ir glotnūs pusryčiai: 7 ingredientai šaldytuve ir TOP 5 sprendimai

Įvairūs vaisių ir daržovių su papildomais priedais kokteiliai smoothie, lietuviškai vadinami tirštaisiais kokteiliais arba glotnučiais (arba nuo šiol mano įvestu terminu šlapi pusryčiai) yra pamėgti labai labai daugelio. Nors aš esu (buvau) iš tų žmonių, kurie mėgsta valgyti gryną vaisių ar daržovę: jeigu bananą, tai bananą, jeigu morką, tai morką. Bet kadangi paskutinį pusmetį buvau Bosch Silent Mixx blenderio ir trintuvo ambasadorė, nutariau iš trintų sriubų, košių, užtepėlių ir humusų, visgi prieiti ir prie kokteilių.

Plius dar sausis…Kai nebesinori balių ir festivalių, kai norisi sveikesnio, lengvesnio ir šviesesnio bei žalesnio – žiemos balta ir dangaus mėlyna – spalvos gražios, bet kartais trūksta ir papildymo.

Tad išsirenginiau į sveikuoliškų kokteilių paieškas ir dalinuosi su jumis TOP 5 receptais ir jų variacijomis.

Jums reikės:

  1. Bananų
  2. Šaldytų mėlynių (arba kitų mėgstamų uogų)
  3. Kivi
  4. Avokado
  5. Varškės
  6. Špinatų,
  7. Migdolų pieno (arba kokosų/avižų/jogurto)

Gardinti galima: Chia sėklomis / džiovintomis slyvomis / ar net avižine koše

+++ Bosch Silent Mixx trintuvo

TOP 1 #žaliosėklos

  • Bananas
  • Avokadas
  • Kivi
  • Špinatai
  • Chia sėklos (galima ir be jų)
  • *jeigu reikia skysčio, galima pilti šlakelį vandens ar migdolų/kokosų pieno

TOP 2 #mėlynavarškytė

  • Bananai
  • Mėlynės
  • Varškė
  • Džiovintos slyvos

Išties dar dariau variaciją ir su likučiu avižinių kruopų košės. Puikūs ir labai sotūs, bet maloniai veikiantys skrandį pusryčiai.

TOP 3 #migdolinis

  • Bananai
  • Avokadas
  • Kivi
  • Migdolų pienas

TOP 4 #BAAAM

  • Bananai
  • Avokadai
  • Mėlynės
  • Chia sėklos

TOP 5 #baltažaliameilė

  • Varškė
  • Avokadas
  • Špinatai
  • Džiovintos slyvos

Gaminimimas paprastesnis nei paprastas, – visus ingredientus sudedate į trintuvą ir vsio.

Siūlau tiesiog miksuoti įvairius produktus tarpusavyje ir atrasti savus skonių derinius!

  • Jeigu norite žalio ir truputį lengvesnio kokteilio – viuomet dėkite žalumynų ar mėgstamų daržovių.
  • Dėl konsistencijos ir sotumo visuomet puikiai tiks bananai, avokadai.
  • Smagios rūgštelės suteiks kivi arba ananasai.
  • Dėl papildomo skysčio galite naudoti ir vandenį, tačiau puikiai tiks augalinės kilmės pieno šlakelis arba mėgstamas jogurtas.
  • Varškinių pusryčių mėgėjams kokteiliai su varške visuomet puikus pasiūlymas.
  • Įvairios sėklos, ypač chia, suteiks ir papildomo traškumo, sotumo bei sveikumo.
  • Tie, kas mėgsta salčiau, gali gardinti džiovintomis slyvomis, datulėmis, medumi, na, o augalinės kilmės pienas taip pat dažnai prideda papildomo saldumo.

Ir mano vertintoja bei ragautoja, ponia sesė!

Jos #1 #mėlynavarškytė

 

Facebook komentarai:
Share:

Parašykite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.