D E R V Y N A S

Atmintinė besiruošiant į Vyno Dienas ir kaip nepasimesti tarp galybės pasiūlos?

„Vyno dienos“ tai pirmoji ir didžiausia vyno paroda Baltijos šalyse, kuri bus rengiama jau 15-ąjį kartą. Čia kasmet savo vyną pristato Lietuvos distributoriai, būrys užsienio gėrimų gamintojų, lietuviško vyno ir midaus gamintojai, net japonai pasakoja apie sakę.  Be abejo, galima paragauti kraftinių daryklų alaus, bei susipažinti su stipriaisiais gėrimais. Parodoje dirba vyno platintojai ir ekspertai, kurie mielai dalinasi savo žiniomis. Papildomai galima sutikti gurmaniškų produktų tiekėjus, vyno kelionių organizatorius, bei, kaip patys organizatoriai pristato, siūloma solidi edukacinė programa.

Kasmet parodoje apsilanko apie 4000 lankytojų. Ketvirtis jų – gėrimų sektoriuje dirbantys profesionalai. Likusieji – vyno mėgėjai.

Pati parodoje „Vyno dienos“ lankausi nuo 2010 metų, o 2012-aisiais ten pradėjau savo karjerą šiame sektoriuje – buvau savanorė šioje parodoje.

Kurią dieną eiti?

Visų pirma, reiktų nuspręsti, ar parodoje lankysitės abi dienas, ar vieną. Nuo to irgi priklauso mano ragavimų rekomendacijos.

Rekomenduoju eiti kuo įmanoma anksčiau, nes dienos pradžioje mūsų receptoriai būna jautriausi ir tuomet vyną jausite geriausiai.

Vakare sutiksite truputį daugiau linksmesnių ir garsiau kalbančių žmonių, bet gal to ir keliaujate? Pajausti vyno kalbą…

Be abejo, jeigu esate ne tik vyno mėgėjas, galite skaidyti dienas pagal skirtingas gėrimų rūšis.

Galite pradėti nuo putojančių, pereiti jums įdomus stendus, tuomet atsipūsti, užkąstį ir keliauti prie baltų. Tuomet vėl atsipūsti, užkąsti ir keliauti ragauti raudonų, na o jeigu dar turite jėgų – pabaigai eikite prie desertinių ir stipriųjų gėrimų (juk sakiau, idealiausia dvi dienos).

Profesionalams:

Dirbantiems šioje srityje rekomenduojama registruotis į profesionalų laiką, kuris numatytas pirmos dienos pirmoje pusėje. Taip turėsite galimybę gauti daugiau dėmesio iš vyno importuotojų bei atstovų.

Ar reikia neštis savo taurę?

Jeigu tik norite, galite. Bet parodoje viskuo pasirūpinta – kiekvienas lankytojas gauna taurę, parodos dalyvių ir vyno katalogą. Tuomet jau keliauji per sales pažindintis ir ragauti.

Kaip nepasimesti tarp gausybės vynų, tiekėjų ir siūlomų paslaugų?

Skirkite kelioliką minučių peržvelgti katalogą. Pasižymėkite, ką norite paragauti ir stenkitės nepasimesti, sekti savo planą. Nebent pateksite į kokią VIP degustaciją!

Su programa susipažinkite iš anksto. Ją galite rasti oficialiame parodos puslapyje:

http://vynodienos.lt/programa/

Jeigu keliausite į edukacines programas ir temines degustacijas, į jas būtina registruotis iš anksto.

Geras gidas yra „Vyno žurnalas“, kuriame rasite „Lietuvos vyno čempionato” nugalėtojus. Ten – net 16 kategorijų ir aklose degustacijose profesionalų išrinkti vynai. Ten Grand Prix, aukso, sidabro, bronzos medalių laimėtojai ir kainos kokybės santykio vynai.

Kaip išrenkami Lietuvos vyno čempionato nugalėtojai skaitykite čia:

http://www.dervynas.lt/2018/10/suzinokite-kaip-isrenkami-geriausi-lietuvos-rinkoje-esantys-vynai/

Ir dar keletas patarimų keliaujantiems į „Vyno Dienas”:

  • Pavalgykite sočius pusryčius, kad per anksti neapsunktumėte ir greitai neapsvaigtumėte (pietus, jeigu į parodą vykstate vėliau);
  • Negerkite prieš pat degustacijas kavos, nerūkykite, nesikvėpinkite, nevalgykite rūgščių, aštrių ar itin ryškaus skonio patiekalų – tai nuslopins visą ragavimą;
  • Galite vykti tiek su draugu, tiek vienas. Vienam irgi smagu, tuomet ramiai galėsite keliauti nuo stendo iki stendo, kalbėtis su vyndariais ir vynus pristatančiais konsultantais;
  • Šiemet klaipėdiečius bei pajūrio gyventojus nemokamai į parodą vežą „Vyno dienos“. Daugiau informacijos: http://vynodienos.lt/naujienos/vyno-dienos-veza/
  • Būtinai peržiūrėkite programą ir išsirinkite į kokias degustacijas eisite, į jas dažniausiai reikalinga registracija;
  • Iškart atvykę būtinai pasiimkite programinį leidinį ir su juo susipažinkite, jame rasite visus stendus ir stenduose pateiktus degustuoti vynus; ramiai susikoncentruokite ir išsirinkite, tai ką labiau mėgstate, ar tai, kas atrodo įdomiausia (visuomet į pagalbą galite pasitelkti „Vyno žurnalą”);
  • Svarbu, nebūti per dideliais optimistais – visko neišragausite, tad veikite sistemingai ir laikykitės plano;

Linkiu jums smagių ir naudingų „Vyno Dienų 2019”! Atraskite!

Event’as FB čia

Sekite naujienas „Vyno Dienos” FB

 

 

 

Share: