D E R V Y N A S

Purūs kepti varškėčiai

Purūs varškėtukai

Tai yra vienas populiaresnių pusryčių patiekalų. Varškėtukai ypač didelės sėkmės susilaukė restoranuose, kai šefai vienas po kito pradėjo ruošti juos tiesiog burnoje tirpstančius ir minkštus it pagalvė.

Purūs varškėtukai

Nors kai pagalvoji, varškės apkepas, virti ar kepti varškėtukai yra tas maistas, su kuriuo užaugome. Bent mes. Pas mus šis valgis buvo dažnas svečias.

Mano mama viską daro „iš akies”, kaip ji sako ir proporcijomis niekada nesidalina, tad reikėjo to „iš akies” recepto pasiieškoti pačiai.

Išbandžiau visokių tips & tricks, kol tiesiog vieną dieną atsikėliau ir pasirinkau elementariausią receptą be ilgų svarstymų. Dalinuosi ir linkiu, jog jūsų varškėtukai būtų skanūs ir purūs.

5-6-iems varškėtukams jums reikės:

  • 180 g varškės 9 proc. riebumo
  • 1 kiaušinio
  • 3.5 v.š. miltų (ir dar truputį rankoms pamiltuoti)
  • žiupsnelio druskos
  • šaukšto kokosų drožlių
  • šaukšto cukraus, jeigu vartojate, aš nededu
  • galima dėti vanilinio cukraus
  • galima dėti ir a.š. kepimo miltelių
  • sviesto arba kokosų aliejaus kepimui

*galima įmaišyti 1 a.š. Mačia (Matcha) arbatos miltelių

Purūs varškėtukai su uogiene ir sūria karamele
Kepti varškėčiai su aviečių uogiene, grietine ir sūria karamele
varškėčiai su Matcha
Varškėčiai su Matcha

Tikslas: varškėtukai

  1. Varškę sutriname šakute, dedame visus ingredientus ir gerai sumaišome. Puikiai tinka ir sublenderiuoti, tada masė tampa vientisesnė.
  2. Formuokite varškėčius. Juos formuokite pamiltuotomis rankomis.
  3. Jeigu kepsite – tai darykite rankomis, truputį jas pamiltavus.
  4. Jeigu virsite – naudokitės dviem šaukštais lyg dėtumėte ledus. Beje, jeigu šaukštai bus švarūs ir karšti – varškėtukai atrodys nepriekaištingai (mano foto nebuvo tas daryta, patarimą iš šefo gavau po to).
  5. Jeigu juos kepsite – keptuvę gerai įkaitinkite su sviestu arba kokosų aliejumi.
  6. Tuomet dėkite varškėčius, galite vos vos ugnį pamažinti, aš kepu iš abiejų pusių po porą minučių. Tuomet viduj turime purius, neperkepusius varškėčius, o išorėje traškią plutelę.
  7. Jeigu verdate, dėkite į verdantį vandenį, taip pat užtenka 3-4 minučių.
  8. Dvi minutes ant karštos ugnies pakeptus varškėčius galima dar pašauti į orkaitę 6 min. Taip pat turėsite puikų rezultatą.
  9. Gardinkite uogomis, mėtomis, mėgstama uogiene, karamele, cukraus pudra, ledais ar net lydytu sūriu su mėlynais pelėsiais, ikrais arba lašiša.
  10. Beje, kvietinius miltus galite keisti kitais, pvz. migdolų.
  11. Bandyktie įvairius pagardus, pvz. džiovintas spanguoles arba bananą.

o

Į varškėčių temą, radau vieną interviu, kai, dar restoranų gyvavimo laikais, lankiausi Power Hit Radio.

Jį rasite čia.

Share: