D E R V Y N A S

Alles in Ordnung

Visiems savo blog’o skaitytojams sunkios savaitės pradžios proga galiu pakelti nuotaiką ir pasakyti, jog ne visos mano minutės rožėm klotos. Turbūt kiekvienas, kuriam teko susidurti su viešbučių, ypač dar privačių svečių namų, restoranų ar vyno ūkių (ypač didesniųjų), suprato kad be sunkaus darbo niekas neina it sviestu patepta. Pastoviai čia dirba keliolika žmonių, o kai prasideda vynuogių sezonai prisijungia dar apie 50-60 migruojančių vynuogynų darbininkų. Šiame vynuogyne kelios darbuotojos rūpinasi svečių pusryčiais, jau teko bendrauti su sodininku iš Čekijos, darbininku rūsyje ir sandėlyje iš Kazachstano ir Vokietijos bei rūsio kellermeisteriu Thomu. Ofise dūzgia dar keletas svarbių damų. Pradedant vynuogėmis, vynuogynais, tęsiant atvykstančiais svečiais ir baigiant pardavimais, eksporto reikalais ir reprezentacija – viskas turi būti padaryta tobulai. Kaip mano viena gera draugė ką tik grįžusi iš Nepalo sakė: žmonės ten geri, gamta nuostabi, maistas tobulas, bet higiena ir tvarka liko Europoje. O man atrodo, kad didžiausias procentinė tvarkos dalis koncentruojasi čia, Vokietijoje. Kiekvienas (net pats mažiausias) daiktelis turi savo vietą, tobula švara aplink visada ir visur. Man atrodo, kad tokia švara ir kontrolė Rieslingui suteikia tvirtą ir teisingą charakterį. Neįmona pagaminti prasto vyno kiekvieną veiksmą atliekant labai švariai, atsargiai ir apgalvotai, specialiai atrinktomis rankomis.

Pirma darbo diena nebuvo pati lengviausia. Kadangi aš čia esu mokytis ir padėti visiems, visi ir nori, kad jiems būtų padėta. Tai tenka ir teks.

Taip prasideda mano darbas: vynuogynų stebėjimas, degustacijų vedimas, žinoma, visuotinės ir masinės tvarkos palaikymas, bendravimas su svečiais, klientais, darbuotojais,  visko darymas pagal taisykles (!) ir rūpinimasis viskuo, kai nieko nėra arba niekas neturi laiko. Ir žinoma, geras laikas, naujos pažintys, geras vynas, milijardai informacijos ir gal dar kas nors (?).

O tarp kitko, lauktuvėms atvežtas Natūralus Česlovo Romoškos aviečių vynas vieno garsiausių ir geriausių Mozelyje vyno ūkio savininkui Raimundui paliko gerą įspūdį.

Ruošiantis rytdienos darbams, sūris, taurė vyno ir vyndarių studijavimas bei diskusijos su Raimundu apie vyno subtilybes – geri namų darbai.

Share: