D E R V Y N A S

Pirmasis pardavimas

Atsiųskite man patarimų, kaip gerinti atmintį. Tiek informacijos, tiek taisyklių, tiek nurodymų, tiek visko, kiek sužinojau per savaitę (aš jau lygiai savaitė čia!), gyvenime nebuvau gavusi. Iš pradžių viską kas turi būti padaryta ir kokie planai pradėjau žymėtis. Mečiau. Bet aišku, aš galiu, žinau, kad galiu ir prisiminti. Kiekvienas daiktas turi savo vietą, aš jums sakau, net kiekviena šakutė, kiekvienas skudurėlis turi savo vietą. Nepaisant to, viskas turi būti švaru (alles muss sauber sein). Dabar suprantu, ką reiškia turėti didelį didelį namą, didelį didelį kiemą, didelę didelę vynoteką ir dar milijardą visko (vynuogynai, rūsiai, svečių namai). Kiekviena dalelytė turi būti apgalvota ir aišku sutvarkyta. O čia, Vokietijoje, ji turi būti tobulai (perfekt) sutvarkyta.

Kaip ten bebūtų. Žinios reikalingos, nes atsakomybė gan ir per daug klaidų nepridarysi (nors iš jų ir mokomasi). Situacija atėjo pati pas mane manęs išbandyti. Po darbo valandų vynotekos, svečių namų ir biuro darbuotojai važiuoja namo ir nelieka nei kvapelio, viskas turi būti padaryta iki darbo pabaigos. (Aišku, išskirtinais renginių atvejais kitaip). Atsakinga palieka mane (aišku, ir viso ko savininkas) ir nesvarbu, kad nesu asė vyno degustacijose ar priregistruojant žmones – nori mokytis ir praktikuotis, mokykis ir dirbk. Lankytojai čia gali užklysti bet kada, darbo dienomis jų mažiau (bet vistiek užklysta), o apie savaitgalius jau minėjau anksčiau.

O štai ir atėjo mano pirmasis klientas. Buvau palikta viena. Po dušo su chalatėliu sau sėdžiu terasoje ir pradedu ilsėtis. Kur buvęs, kur nebuvęs įrieda su prabangia BMW (beje, vyno gėrėjai važinėja tikrai ne pačiomis prasčiausiomis mašinomis) mano pirmasis išbandymas. Kaip vėliau sužinojau, tai buvo gan garsus virtuvės šefas iš šalia esančio Trier (apie kurį jau rašiau) miestelio restorano. Ačiū Dievui, kad viskas (greitas chalatėlio pakeitimas į nechalatėlį, vyno pristatymas anglų-vokiečių mix kalba, pardavimas kortele pirmą kartą gyvenime ir pasiūlymai prie kurio maisto derinti (?!!!)) baigėsi gerai. Yahoo! Pirmasis pristatymas ir pirmasis pardavimas. Pamačius vizitinę kortelę šyptelėjau gan, virtuvės šefui pasakoti apie maisto ir vyno derinimą anglų-vokiečių* mix kalba ir apskritai dar nepažįstant visų vynų…

(degustacijų stalas)

(vynoteka)

Po itin stiprių darbo dienų (lakstymo, tvarkymo, valymo, kalbėjimo ir t.t.) bei beprotiško kiekio informacijos geriausias išsigelbėjimas yra geras maistas ir gurkšnis oro (ir aišku, vyno). Bet jūs neįsivaizduojat, kaip man tas įkvėpimas padeda. Kasdien, kas valandą, kas minutę  matant tokį vaizdą, viską darai su ypatingu polėkiu. O laikydama taurę su iš prieš tavo nosį augančių vynuogių tiesiog išvalo smegenis. Pajautus kaip čia šviečia saulė ir kaip užburia Mozelis, supranti iš kur atsiranda kokybiško vyno skonis. Be to, čia auga tiek pat gervuogių, kiek ir vynuogių. Jeigu ne vynuogynas, tai gervuogynas. Ir visai tarp kitko…GERVUOGĖS yra mano mėgstamiausia uoga. Tiesa pasakius, kai pamačiau tuos gervuogynus, tai tikrai sau įsignybiau.

(relaxing)

Jeigu pasirodė, jog salotos su sūriu yra mano pagrindinis maistas, tai jūs klystat. Daug mėsos, mėsos ir visko visko visko. Bet apie mitybos ypročius čia parašysiu vėliau. Bet mini barbekiu keturiems žmonėms  atrodo maždaug taip: jautiena, kiauliena, bulvės, žuvis…ir visa kita.

(barbekiu)

(puikiai prie barbekiu derantis grosses Gewächs Rieslingas)

* anglų-vokiečių mix kalba -tai mano nauja kalba, pirmosiomis dienomis kalbėjau daugiausia angliškai ir įterpdavau vokiškų žodžių, dabar pereinu prie vokiečių kalbos ir įterptinių angliškų žodžių

Share: