D E R V Y N A S

Here comes the sun ir 1992 metai

Tikriausiai dauguma mano draugų likusių Lietuvoje šį savaitgalį praleidžia festivalyje, o kiti daro savo festivalį (Žolinės, daugiau laisvų dienų, savaitgalis ir t.t.). Aš irgi kaip festivalyje. Mano visos dienos nuo ryto iki vakaro ir jau virš savaitės čia visą laiką vyksta festivalis. Tikrai ne vien rožėm klotas ir vynu palaistytas, bet pakanka ir to. Kaip gi man sekasi? Galva ir smegenis didėja nuo informacijos kiekio, o kojų ir rankų raumenis didėja nuo darbų darbelių. Savaitės pabaiga visada labiau užimtesnė nei savaitės pradžia. Vakar atvyko virš 20 naujų svečių, su visais reikia pabendrauti, aprodyti aplinką, pajuokauti, pafotografuoti, pašefuoti (ir nieko daugiau pa…). Busy savaitgalis. Negana penktadienį (rugpjūčio 10d.2012 m.) pasižymėsiu kalendoriuje.

(Wollmann & Brauner koncertas)

Pradedant nuo ketvirtadienio vėlaus vakaro nuostabaus koncerto ir  papildyto pažinčių bagažo tęsiant penktadienio rytu, diena, vakaru ir naktimi. Bernkastel-Kues miestelyje (kuris skirtas daugiau turistams, nes yra nepaprastai gražus su daug gražių mažų restoranėlių, vyninių, viešbutų ir šiaip gražių namų, o vienas iš jų mažiausias Vokietijoje) kiekvieną savaitę vykstą gyvos muzikos vakarai.

(Bernkastel-Kues)

(mažiausias namas Vokietijoje)

Nedidelėje aikštėje, kurią supa kavinukės ir restoranai galima mėgautis tiek gera muzika, tiek gardžiu maistu ir aišku vynais (nors ten ant bangos dabar Aperol Spritz kokteiliai su Prosecco, apelsinu ir soda). Apskritai Aperol (http://www.aperol.com/) labai populiarus gėrimas, tik žymiai geresnis nei Lietuvoje mėgstamas Campari. Slapti ir seni gamybos ypatumai neatskleidžia visų subtilybių, bet jis tikrai skanesnis nei Campari, o kaip mano dabartinės aplinkos žmonės įspėjo, jog nuo tokių kaip Campari ar panašiai skauda galvą, o nuo Aperol – ne.

(su Aperol Spritz ir dviem vakaro palydovais)

(nors vieną kartą kablai)

Pažinčių ratas didėja (norisi pažinti vokiečių ypatybes, nes jau gavau rekomendacijai daug gerų senų filmų, kuriuos galėsiu žiūrėti tik tada, kai perprasiu vokiškus ypatumus). Kolkas iš charakterio ypatumų  galiu išskirti be protišką tvarkos mėgstamumą, planavimą, labai gerą humoro jausmą (nei vienas žmogus neleidžia man čia nei minutę nustoti šypsotis), labai mėgsta naujoves ir naujausią techniką bei linksmybes. Tik vienintelis dalykas mane ir nustebino, ir ne. Menininkams viskas galima. Į koncertą vėlavome valandą, nes toks Raimundo draugas Willi (dailininkas, tapytojas) turėjo įkvėpimą tapyti, o mes laukėmė, kol jis baigs savo paveikslą (!). Kas Vokietijoje tikrai neįprasta (nevykdyti pažado laiku).

(stikleliui gėrimo Trester Brand*, espresso ir paveikslių peržiūrai pas dailininką)

Gerai, kad gerai pasiruošiau ir pasikroviau penktadieniui, nes manęs laukė išbandymas ruošiant pusryčius ir užiminėjant svečius (vienai!). Pirmasis tikras vyno degustacijos vedimas ( svečiams iš Lenkijos, kurie ačiū dievui irgi nekalba fluent angliškai) ir kopimas į mano būsimą darbo vietą (vynuogynus). Čia plyti klodai vynuogynų, jie visi suskirstyti į sklypus ir priklauso skirtingiems vyndariams. Labai svarbu nepasiklysti tarp jų ir nepasinaudoti ne savom vynuogėm.

Jeigu aš galvojau, kad mano visų praėjusių dienų darbas buvo sunkus, tai aš dar nebuvau susidūrusi su penktadienio išbandymu. Kopimas į apie 70procentų (statumas) pakrypusi šlaitą šiek tiek pagražino mano kojas įbrėžimais. Ir čia aš kopsiu nuo kitos savaitės kelis kartus į savaitę…melskitės už mane.

(aukštokai)

(statoka)

Ir kai jau galvojau, kad įspūdžių man virš galvos atėjo vakaras su žvaigždių lietaus stebėjimu (beje, jis bus ir šiandien, todėl visi išjunkit televizorių, užsidėk ryškias linzes arba pasiimkit žiūronus ir pakelkit naktį akis į dangų) ir 20 metų senumo šampanu. Kurio butelį pasilikau, o skonį prisiminsiu dar ilgai. Tikrai, pirmą kartą gyvenime ragavau šampano iš Riesling vynuogių ir išlaikyta 20 metų. Gavom dovanų iš vieno šampadario (pas kurį jau įsiprašiau ekskursijai). Aromatas persikinis, vaisinis, skonis švelnus švelnus, o rūgštelė iškeliavo jau seniai.

O šiandien lauki didi diena (gimtadienio šventė). Būsiu atsakinga už Riesling barą ir komučiais (kurių 50). Tikiuosi jie supras mano anglų-vokiečių mix kalbą, o jeigu ne, tai pilsiu daugiau vyno…

*Trester Brand – yra gėrimas labai panašus į Grappa, apie 42 laipsnius stiprumo, taip pat daromas iš vynuogių. Gal dar apie jį parašysiu vėliau

Share: