D E R V Y N A S

Vienas didelis vakarėlis ir pirmieji grynieji

Vakarėlis pats atėjo į mano kiemą tiesiogine šio žodžio prasme. Ruošiantis ir planuojant gimtadienio vakarėlį vienam naujam pažįstamui tikėjausi, jog bus daug vyresnio amžiaus snobiškų turtingų svečių, kurie saikingai gers vyną, o aš dirbsiu jį pilstydama prie savo Riesling baro ir pasakosiu kaip puikiai jis dera prie jų jautienos Tafelspitz* (vakaro pagrindinis patiekalas). Bet viskas apsisuko visiškai atvirkščiai. Susipažinus su jubiliatu supratau, kad čia taip lengvai viskas nepraeis. Jaunatviškas, sportiškas ir visą laiką koketuojantis architektas. Vėliau pradėjus plūsti jo sūnums ir sūnėnams (mano amžiaus) pasidarė dar smagiau.

(besiruošiant)

(prieš)

(per)

(dekoracijos)

(dekoracijos2)

Galiu pasakyti, kad viskas buvo tikrai idealiai suplanuota nepraleidžiant papildomų pramogų, didžėjaus, gero maisto ir labai įdomių žmonių.

Bet dar vėliau pasidarė dar smagiau, nes po aperityvių ir vakarienės bei pabendravus su svečiais, sužinojau, jog niekas nenori užkrauti man darbo turint savo barą, o tiesiog maloniai pakvietė likti viešnia (o tarp kitko, buvau gera viešnia, nes pataupiau daug vyno atsinešdama savų (man skaniausių) butelaičių iš vynotekos), bendrauti su žmonėm ir mėgautis. Nors netikėtai vidurnaktį turėjau vyno pristatymą keliems svečiams rusų-anglų-vokiečių mix kalba ir keletą užsakytų dėžučių vyno.

(su žavia viešnia ruse)

(su Raimundu saugančiu nuo netinkamų vyrukų)

(mano degustatorius vokietis, bet beveik rusas (gyvenęs ten ilgai))

Neslėpsiu, jog stipriai pasimėgavau iki 5 ryto, bet apsišviesti vokiečių jaunimo gyvenimo ypatumais (apie muziką, mokslus, keliones, gėrimus ir net narkotikus) nepakenkė.Viskas vyksta paraleliai ir nieko ypatingai išskirtinio, tik kad didžioji dauguma jaunimo po mokyklos ar po universiteto čia arba važiuoja mokytis, praktikuos arba pakeliauti į svečias šalis. Vakarėlius mėgsta, o svaigalų ir narkotikų nevengia. Kaip ir Lietuvoje šio savaitgalio festivalyje buvo rastas rekordinis skaičius svaigalų.

Linksmybės klostėsi puikiai, o vakaro metu vos ne kiekviename asmenyje atradau savo gerų pažįstamų atitikmenis. Jeigu skaitėt apie Edviną, tai buvo vizualiai panašus ir su panašiais pomėgiais bei interesais, radau savo mamą, radau mamos bosą, radau sesei patinkančio tipažo vaikiną ir dar keletą  artimų draugų. Kaip ir buvo skirting likimų: graži moteris su senu turtingu ne tokiu gražiu ir jaunu, mėgstantis pasirodyti, pasilinksminti ir labai rusiškas vokietis (kuris kalbėjo rusiškai), vienas pamišęs dėl žirgų, kitas dėl mašinų ir visokio plauko kitokių.

(nebepirmo šviežumo stalas)

(įterptinis žvaigždių lietaus stebėjimas)

O grynieji arbatpinigiai atsirado po labai smagios trijų valandų vyno degustacijos su 8 vokiečių kompanija, kurie mėgaujasi gyvenimu, daug keliauja, nuolat šypsosi ir spinduliuoja vidinį džiaugsmą.

(labai faini besidžiaugiantys gyvenu vokiečiai)

Viskas gyvenime ateina savo laiku, tik reikia išlaukti ir neskubinti įvykių.

O tarp kitko, šį savaitgalį vyko Harley Davidson suvažiavimas ir teko pavėpsoti į 1000 pravažiuojančių…(gaila neturėjau šalia fotoaparato)

(puiki idėja – paveikslas per vakarą jubiliatui)

(štai kas išėjo)

*Tafelspitz – tipiškas austriškas patiekalas gaminamas iš jautienos, bet labai labai labai gardus. Jautiena verdama specialiame daržovių šaknų ir specialių prieskonių sultinyje. http://en.wikipedia.org/wiki/Tafelspitz.

Share: