D E R V Y N A S

Pižoniškasis Trier. I dalis

Trier – vienas seniausių Vokietijos miestų. Ten tikrai galima gerai apsipirkti, po skaniai papietauti ar pavakarieniauti (apstu mielų mažų restoranėlių su puikiai atrinktu vyno asortimentu), apsilankyti kino teatre ir smagiai praleisti naktį naktiniuose klubuose ar prabangiame viešbutyje su SPA. Ryte skaniai papusryčiaukite jaukioje kavinukėje ir pasiėmę fotoaparatą į rankas aplankykite visas miesto įžymybes.

Jeigu nusišypsos laimė, netikėtai galite patekti į nemokamą privatų koncertą. Man nusišypsojo. Nuostabiame  rūmų (Kurfürstliche Palais) parke sėkmingai gulėdama ant suoliuko klausiausi nuostabaus koncerto po saulėtu dangum.

(privatus arfos koncertas)

(Kurfürstliche Palais sode)

Renesanso ir Rokoko stiliaus pastatas laikomas vienu gražiausių Rokoko stiliaus visame pasaulyje. Pastatytas šalia nuo Romos laikų likusios Konstantino bazilikos. Napaleonas šį pastatą naudojo kaip kareivines savo kariuomenei. Parkas, didžiulė biblioteka, baseinas, kitas parkas – nuostabūs vaizdai ir jausmai saulėtai popietai.

Šiomis dienomis dvaras naudojamas įvairiom reikmėms. Kaip pavyzdžiui, vyko VDP priklausančių vyninių naujų vynų prezentacija klientams.

(VDP vynų prezentacija)

Teko malonumas ir man padirbėti vynų prezentacijos metu. Pažvelgiau į ten begyvenančią ar iš netoli atvykstančią publiką (grietinėlę). Prabangiai suorganizuota. Dalyvauja 30 vyno gamintojų, kruopščiai atrinktų komisijos. Organizatoriams galiu skirti 9,8 balus iš 10 (tobulų nebūna). Kiekvienas svečias gauna kortele su tam tikra spalva. Taip lengvai galima atsipažinti, kuris atėjo tik išgerti daug vyno, kuris rašys apie tave straipsnį, o nuo kurio priklauso tavo tolesni pardavimai. Pagaliau pamačiau ir stilingąją Vokietijos stiliaus pusę. Nes iki tol tik džinsai ir džinsai visur čia kaimeliuose. Skrybėlaitės, akinukai, stilingi batai ir rankinukai. (aš labai atsiprašau, kad nepateikiu šių asmenybių fotografijų, bet šiek tiek kvailoka būtų dirbant prie stendo dar ir fotografuoti svečius).

Bet kad apstu papudruotu veidu ir paryškintomis akytėmis vaikinų bei moteriškių vidury dienos tualete besisvaiginančių (besigaivinančių) kokainu, tai apstu…

(VDP prezentacija viduj)

Na bet jeigu nedalyvaujate degustacijose, o tik atvyko pasisvečiuoti sekite tolesnius nurodymus.

Skaniai pavalgysite Walderdorff restorane, antram aukšte po pietų ar vakarienės apsilankykite vyninėje-bare, o sutemus nusileiskite laiptais žemyn ir pateksite į klubą. Negana to, šis restoranas esti šalia bažnyčių ir katedros šeimos (vienoje jų galite pasigrožėti šventu auksiniu Kristaus sarkofagu) ir jaukaus parkelio – vaizdas prideda daugiau skonio prie ir taip gardžios virtuvės.

(pasta su pesto padažu, šviežiu kumpiu, pomidorais ir rukola)

Walderdorff – http://www.walderdorffs.de/

O antrą nemokamą koncertą – nuostabaus balsio savininkės – galite išgirsti čia pat – prie bažnyčių ir katedros. Trier katedra pastatyta (330 metais) ant konstantiniečių rūmų pamatų. Bažnyčių šeima? Taip. Visai šalia katedros prisišliejusi stovi Liebfrauenkirche. Tai yra anksčiausia gotikinio stiliaus bažnyčia Vokietijoje. Tam tikru laiku, ji buvo skirta ir į ją buvo įleidžiamos tik moterys (apart kunigų). Rojus kunigams…

(bažnyčia ir katedra kitu kampu)

Po bažnyčių užsukite į garsių vyndarių restoranėlį išgerti taurę vandens ar vyno (geriau vyno, aišku).

(vandens degustacija su dviem suomėm)

http://www.weinstube-kesselstatt.de/

to be continued.

Share:
NEXT POST

Posted by -