D E R V Y N A S

moliūgėli, moliūgėli

Susilaukėme pageidavimų pasidalinti moliūgų sriubos receptu.

Kadangi gaminu dvi skanias moliūgines, jų receptais ir dalinuosi.

(moliūgai bijantis patekti į sriubą)

1 moliūgų sriuba

Svogūnas, morka, moliūgas, 5-6 bulvės, tyras vanduo, džiovinti salierai, petražolės, pienas arba grietinėlė, juodieji pipirai, druska, muskato riešutas, rūgštis bet kokia forma

Supjaustyti svogūną, morką, moliūgą (nelabai didelį gabalą) ir kokias 5-6 bulves. Viską užpilti vandeniu puode (bet kad neapsemtų). Užvirti ir virti (kol išvirs bulvės). Pagardinti džiovintu salieru ir petražolėmis (jeigu mėgstat), geriau prieš pat trinant, kad atsiskleistų žolelių skonis. Šiek tiek atvėsinti ir viską sutrinti su blenderiu. Tada įpilti pieno (daugiau nei stiklinę). Galima naudoti ir grietinėlę. Viską verdam verdam, maišom, maišom. Tada berti juodųjų pipirų, muskato riešuto, druskos. Ir reikia rūgšties. Galima naudoti nuo raugintų agurkų, galima C vitamino tabletes, obuolių actą, natūralią svarainių rūgštį. Dar pavirti čiut. Galiausiai pagardinti sviestu.

2 moliūgų sriuba

Morka, svogūnas, moliūgas, baltas vynas, juodieji pipirai, muskato riešutas, karis, druska, sultinys (natūralus), vandenėlis, lydytas sūrels arba grietinėlė, tarkuotas sūris pagardinimui

Supjaustyti morką, svogūnus ir moliūgus. Juos patroškinti baltame vyne ant keptuvės ar troškintuvės(vo). Dėti juodųjų pipirų, muskato riešuto, kario ir druskos. Kai moliūgai šiek tiek paskrunda dėti į sultinį (kurį geriausia būtų pasigaminti patiems ir daržovių nuoviro su įvairiais prieskoniais) arba tiesiog į tyrą vandenėlį. Galima naudoti ir česnaką, bet jeigu nemėgstate per daug skirtingų skonių mišinio – palikite česnaką gyvą. Verdam verdam ir dedame lydyto sūrelio arba grietinėlės bei petražolių. Prieš patiekiant pagardinkite sūriu (tinka parmezanas, Džiugo sūris ar pan.)

(puiki patiekimo idėja)

Share: