D E R V Y N A S

Dovanų idėjos normaliems žmonėms, nenormaliems žmonėms bei vyno mylėtojams

Nors grandiozinės šventės jau praūžė, barai ištuštėjo, dovanos jau išpakuotos (gal net ir priduotos atgal į parduotuves), vis  dėlto dalinuosi idėjomis bei daiktais, tinkančiais dovanoti vyno mylėtojams ir šiaip daugumai kitų normalių žmonių. Progų niekada nebus mažai – gimtadieniai, vardadieniai, vaikų gimimai, bakalauro baigimai, naujo automobilio/rankinės įsigijimo proga, naujo darbo proga, išėjimo iš seno darbo proga, o gal dar likot kam nors skolingi ir Kalėdinių dovanų?

Remiuosi savo šių metų asmeniniu archyvu ir tuo pačiu dėkoju visiems artimiesiems bei draugams už puikias dovanas ir gerą nuotaiką!

Kone visi priims mielai stipriuosius alkoholinius gėrimus, kurių sau kiekvieną dieną neperkame, bet paragauti norisi.

Šių metų mano atradimai tai UNICUM bei UNDERBERG žolelių likeriai, kurie ne tik kad gardūs, bet ir labai puikiai tiks kaip dižestyvas ar net vaistai sveiko skrandžio palaikymui. Malonus kartumas UNDERBERG‘e ir senolių naudotas pelynas UNICUM‘e pagelbės ir po sočios vakarienės, ir norint sušilti žvarbiomis žiemos dienomis. Kodėl gi nepadovanojus artimiesiems? Pamenu, seniau buvo itin populiaru Bitter balzamą dovanoti per šventes, atgaivinkime tradicijas.

(šventiškas Rieslingas, UNICUM likeris, Tresterbrand, Migdolų likeris, žurnalas Decanter)

Nudžiugins ir įvairūs maži viskio, amareto, likerių  butelyčiai, ypač jeigu jie įsigyti mugėse užsienyje ar tiesiai pas gamintojus. O jeigu padovanosite savo gaminto likerio ar net vyno – bus tobula. (Kaip kad mano tėtis maloniai nustebino Kalėdoms įteikdamas keletą butelių savos gamybos vyno bei likerio).

(tėčio naminis vynuogių vynas, prieškoniai karštam vynui, cinamoninis ledinukas)

Prieskoniai karštam vynui, vyno, kavos, kokosų, cinamono kvapo smilkalai, žvakės padės palaikyti šventinę nuotaiką iki pat sniegas nutirps.

Apie namų gamybos džemus jau buvo kalbėta, tik primenu, jog nebijotumėte žaisti neatrastais deriniais ir eksperimentuoti.

(Vyno džemas su čili, Moliūgių-apelsinų džemas)

O įrankiai, dėžutės ir įvairios smulkmenos vyno butelaičiams niekada buityje nepamaišys. Klasikos mėgėjams puikiai tiks įprasti vyno aksesuarai, o humoru nesiskundžiantiems ir „kažko naujo“ ieškantiems pasitelkite vaizduotę, internetą ir suraskite ką nors linksmo.

(klasikinis rinkinys vynui ir specialus vynas iš Italijos – tiesiai iš vyndario rūsio)

(bene įdomiausia dovana – laikiklis žvakei, žvakė įsistato viršuje)

Nepamirškite vyno žurnalo ar tiesiog paprastos, bet neprastos, užrašų knygelės bei stilingo rašiklio mintims išlieti.

(vyno žurnalas, rašiklis)

Share: