(namie kepta gardi duonelė)
Virtuvės Mitų Griovėjų įkvėpta kepiau duoną!
Paprastas ir gardus receptas, puikiai tiks kaip užkandis prie vyno ar tiesiog.
Duonai reikės:
svogūno
50ml šilto vandens
75ml grietinėlės
210g miltų (aš naudojau tris dalis kvietinių ir vieną dalį rūpių kvietinių)
5g sausų mielių
50g sūrio
poros šaukštų cukraus
druskos
aliejaus
čiobrelių
Sumaišome šiltą vandenį ir grietinėlę, pilame šlakelį aliejaus, sausas mieles ir cukrų. Viską gerai išmaišome, kad mielės pabustų. Kai viskas ištirpsta, pilame miltus, įtarkuojame fermentinį sūrį ir dedame karamelizuotis/troškintus/pakepintus svogūnus. Tešlą kildiname 50 laipsnių temperatūroje orkaitėje ar kokioje šiltoje vietelėje. Po 15min jau galime kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje 15-17min apibarsčius čiobreliais (Mitų Griovėjai kepa trumpiau, bet mano kepė ilgiau dėl rupiųjų miltų). Voulia, duonytė jūsų!
Video: