D E R V Y N A S

Tinkamai pasirinktas dižestyvas – puiki pagalba virškinimui ir jums

Malonus ir sveikas kartumas – UNDERBERG.

Ar esate įpratę po gardžios ir sočios vakarienės  pagelbėti savo skrandžiui ir pavaišinti jį taurelę stipraus gėrimo? Kai kurie užbaigia vakarienę espresso pagalba, o kai kurie naudojasi likerio, brendžio, grapos ar kito stipraus gėrimo pagalba. (Turbūt yra žmonių, kurie renkasi Mezym Forte ar kažką panašaus, bet apie tai išvis negali būti nei kalbos mano vyno blog’e). Kava ar gėrimas tai tiesiog tradicija ar įprotis? Nevisai, teisingai pasirinktas gėrimas gali pasitarnauti kaip vaistas.

(Tresterbrand – vynuogių brendis ir puodelis Espresso kavos)

Gėrimas patiektas po maisto, vadinamas dižestyvu. Pats žodis dižestyvas (angl. digestive)  yra kilęs nuo virškinimo termino (angl. digestion –  virškinimas). Turbūt niekam nėra nauja, jog virškinimo metu didelės maisto molekulės yra skaidomos į mažesnius komponentus (kurie lengviau suvirškinami, lengviau pasiskirsto po kraujo sistemą). Tačiau apie virškinimo sistemos darbą neišsiplėskime, šįkart apsistokime ties jo palengvinimu.

Dižestyvas turėtų būti išgeriamas iškart visas (supraskit, kaip „stopkė“ degtinės), o negurkšnojant. Dižestyvui dažnai patiekiami tokie gėrimai: įvairūs brendžiai, uogų brendžiai, grapos, kartūs bei saldūs likeriai, tekilos, viskiai. Gali būti siūlomi ir kokteiliai, į kurių sudėtį įeina likeris ir stiprusis gėrimas, tokie kaip Baltasis rusas (Kahlua likeris ir degtinė). Galite rinktis ir stipriuosius vynus – šerį, portą, medeirą.

Sveikiausi ir tipiškiausi dižestyvai yra pagaminti iš žolelių, kurios gerina virškinimą.

Žinomos tokios žolelės, kurios padės skrandžiui – pelynas, anyžiai, bazilikai, baltasis pipiras, cinamonas, pankoliai, petražolės, ciberžolė, imbieras, kmynai, kiaulpienių šaknys, ajerai ir daugelis kitų.

Formulė paprasta, gėrimas, į kurio sudėtį įeina komponentai gerinantys virškinimą, bus puiki pagalba skrandžiui.  Žinoma, tai gali būti ir žolelių arbatos, bet šįkart apie likerius.

Underberg.

  •  Likeris pagamintas iš žolelių, surinktų 43 šalyse;
  •  Moksliniais tyrimais įrodyta, jog Underberg iš tiesų turi teigiamos įtakos virškinimui;
  •  Tikrame likeryje nerasite nei kruopelės nenatūralaus cukraus;
  • Stebuklingo likerio receptas eina iš kartos į kartą jau 165 metus;
  • Receptas saugomas šeimos archyvuose nuo 1846 metų.

Dar vienas išskirtinumas – 20 ml buteliukai, likeris visame pasaulyje parduodamas tik tokios talpos taroje. Tokio dydžio buteliukas, kaip teigia Underberg kūrėjai, yra sveikiausias ir tinkamiausias kiekis skrandžiai, norint pasiekti geriausio efekto.

(Underberg buteliukas)

Be to, tokio dydžio buteliuką visada galite turėti savo rankinėje ir sutrikus virškinimui iškart pasinaudoti jo efektu.

(Underberg specifinėje taurelėje)

Iš savo praktikos galiu pasakyti, jog niekad nebuvau už puodą Latte ar Capuccino po maisto. Arbata geriau, bet irgi nėra pats sveikiausias dalykas gerti iškart po valgio, vertėtų palūkėti bent pusvalanduką. Espresso iškart pažadins skrandį, o mažas skysčių kiekis neapkraus jo dar labiau. Bet kavą ne visi mėgsta, esti išvis negerenčių, o kiti turi atskiras kavos pertraukėlės, kaip dar vieną ritualą. O 20 ml dižestyvo pabudins ne tik skrandį, bet ir jus.

Juolab kad šiandien prasideda savaitgalis, kai po vakarienės dar  turime planų ir nenori anksti eiti miegoti.

Ir tarp kitko, per dideli kiekiai alkoholio kenkia jūsų sveikatai, gali atnešti žalos jūsų šeimai ir visuomenai, tad būkite budrūs.

Share: