D E R V Y N A S

Užkandžių konkurso nugalėtoja!

Pagaliau skelbiu užkandžių konkurso laimėtoją – Gintarę Šniaukštienę, kuri pateikė įdomų ir gardų užkandžio receptą.

Puikiai tiks savaitgalio staliui tiek žiemą, tiek vasarą, tiek dieną, tiek vakarą.

Kalendrų skonio pesto padažu apkeptos midijos

(4 asmenims)

Reikės:

 20 g midijų

puokštelė šviežių kalendrų

puokštelė šviežių petražolių

60g pinijų sėklų (tiks ir kedrų sėklos)

80 g tarkuoto parmezano

2 česnako skiltelės

50 ml aliejaus

druskos ir pipirų

Įkaitintoje sausoje keptuvėje pakepinkite pinijų sėklas. Smulkintuvu sutrinkite kalendras, petražoles ir česnakus. Pridėkite pinijų sėklų ir parmezano, dar kartą sutrinkite, pamažu vis pildami aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.

Midijas pašaukite į orkaitę. Ant kiekvienos jų uždėkite po šaukštą kalendrų skonio padažo pesto bei apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Kepkite 200°C  temperatūroje pora minučių, kol sūris paruduos!

 Skanaus!

(Midija su Kalendrų pesto padažu)

Ačiū už puikų receptą Gintarei. Pesto padažą galite pritaikyte ir kitoms reikmėms: gardinti makaronų patiekalus ar tiesiog pasikepkite sumuštinukų su itališka duonyte.

Kokį vyną derinti? Prie šio užkandžio galite drąsiai derinti įvairius baltus vynus. Išsirinkite pagal tai, kuriam teikiate prioritetą:

puikiai tiks baltas iš Vernaccia vynuogės, maišyti iš Ronos (vynuogių rūšys kaip pvz. Grenache Blanc, Viogner, Marsanne, Rousanne); Chardonnay iš Europos pietų ar Naujojo Pasaulio; Chablis; Rieslingas ar Grüner Veltliner.

Gintarei dovanojame vokiško vyno tiesiai iš vyndario rūsio – Chardonnay, kuris puikiai tiks prie šio užkandžio!

 

 

Share: