D E R V Y N A S

Metų geriausi | 2014-ųjų metų geriausi restoranai/vyninės/kavinės Vilniuje

Kur eiti pietauti? Kur eiti vakarieniauti? Štai kur amžinas klausimas. Bent jau mano telefono ragelis ir facebooke messenger’is lūžta nuo tokių klausimų. Juolab, kad šeimoje esame sutarę bent kartą į savaitę išeiti pasmaguriauti to, ką gamina talentingi ir nelabai virtuvės šefai. Tad nutariau įsivertinti ir paskelbti 2014-ųjų metų nugalėtojus. Be to, dauguma jų aprašyti mano blog’e, rubrikoje restoranai. O tie lankyti, kuriems dar stipriai reikia pasitempti – palikti kitų metų apžvalgai, juk reikia duoti šansą pasitaisyti.

Geriausi pusryčiai:

Vienareikšmiškiai – STEBUKLAI.

Pusryčiai yra tobuliausi tobuli, kokie tik gali būti. Dienos ir vakaro metu taip pat čia visuomet knibždėte knibžda gerą maistą mėgstančių stilingų svečių. Tik vienas mažas niuanas – gal pats laikas siūlyti ir somelje paslaugas?

Gynėjų g. 14
Vilnius
Stebuklu kiausinis eggs benedict
Geriausi kasdieniai pietūs ir savaitgalio valgymas:
Islandijos g. 4
Vilnius
Ir tai nekalbama vien apie tuos kasdienius pietus, ten drąsiai iš meniu galima išsirinkti maisto ir pavėlavus į standartinį pietų laiką, o savaitgaliais, kai neaišku, ar tai pietūs, ar pusryčiai, ar vakarienė – iš Briusly meniu išsirinks kone kiekvienas. Su alumi ir kokteiliais taip pat viskas ten labai gerai. Tik šiek tiek šiek tiek galima padirbėti su vyno korta.
Briusly dervynas
Geriausia vakarienė:
Visų Šventųjų g. 5
Vilnius
Autentiška aplinka, šviežias maistas, kuris pateisina bet kartais net pralenkia lūkesčius, nepriekaištingas aptarnavimas ir teisingas restoranui darbo laikas. Kur pasitempti? Jau užbėgta už akių – meniu atnaujintas. Nes buvo tam pats laikas…
Processed with VSCOcam with f2 preset
Sofa de PAncho Restaurant Review Vilnius dervynas
Geriausia vyninė: 
Stiklių g. 10
Vilnius
Dėl teisingos vyno pasiūlos, dėl geros vietos, dėl teisingo ir išsprususio aptarnavimo ir dėl to, kad ten gali jaustis ‘kaip savas’.
Notre viea
Pilies g. 25A
Vilnius
Man visuomet labai gaila matyti šią vietą tuščią, nes vietos ir interjero/jaukumo prasme ji yra tobula. Vyno korta, galima sakyti nepriekaištinga, o kainos maloniai stebina. Gal jai trūksta gero marketingo, o gal žmonės galvoja, jog ten brangu, nes visgi vyninė įsikūrusi virš ne pačio pigiausio restorano ‘Marche de Provance’.
Wine Fire
Wine Fire d
Geriausias kavos baras:
A. Stulginskio g. 2
Vilnius, Lithuania
Geriausia mieste kava, madingas interjeras ir profesionalūs baristos. Pradžiai gal šiek tiek trūko saldumynų ir mini užkandžių, bet kuo tolyn, tuo geryn judama šiuo klausimu.
No sugar
Geriausia kulinarinė studija:
Žvejų g.2
Vilnius
Juk geriausi vakarėliai vyksta virtuvėje.
Vynine Čiop Čiop studija Vynine Čiop Čiop studija Vynine Čiop Čiop studija
Geriausia burgerinė:
Gedimino pr. 31
Vilnius
Geriausia burgerinė mieste. Jau ne pirmi metai.
Drama Burger
o
O ką dar verta aplankyti, bet yra kur pasitempti?
Meniu tikrai puikus, personalas išsilavinęs ir gabus pakonsultuoti ir vynų klausimais, ir išsamiai supažindina su šefo Šarūno kurtų patiekalų subtilybėmis. Tik labai blogai su ventiliacija. Bet tai juk ištaisoma…
įvairios mėsos Druskos namai
kaulų čiulpai
Metų metus veikiantis, klasika tapęs indiško maisto restoranas. Maistas puikus, aptarnavimas geras, tačiau su lauku yra kur pasitempti – c’mon, juk esate pačiame miesto centre. Taip pat skubiai reikia atsinaujinti vyno ir alaus kortą.
Indian
Geriausia pica Lietuvoje, puiki koncepcija, gera vieta, labai stilingas ir tinkantis šiai vietai modernus ir kartu jaukus interjeras, malonus ir draugiškas personalas. Tik gal dažnai jis atrodo labai pavargęs… Nieko nepadarysi, prie šios vietos nusidriekusios net eilės žmonių.  Ir manau, jog ši nauja vieta drąsiai pretenduoja tampi viena 2015-ųjų geriausių ir lankomiausių.
Jurgis ir Drakonas
Gražu, švaru, kokybiška, stilinga. Šis restoranas pretenduotų į labai aukštą vertinimą…jeigu jis būtų ne Lietuvoje. Vienas pagrindinių minusų – mažos porcijos ir jų neatitinkančios kainos. Jeigu kalbėtume apie didelį degustacinį meniu už protingą kainą – būtų puiku, tuomet nebūtų gėda vestis svečių ir jiems pristatyti išdirbtą modernią lietuvišką virtuvę, bet kai už vos kelis gramus risotto ar silkės gabalėlį moki tiek, ne kiek gauni – laikas susimąstyti.
silke sweet root
Marokietiško maisto restoranas, kuris puikia reprezentuoja Maroko virtuvę, įsikūręs jaukioje vietoje ir pats įkurtas labai jaukiai. Šis restoranas puikus, tačiau skirtas nekasdienai, juk marokietiškas maistas lietuvių skoniui.
Maghrib
Rimtas konkurentas ‘Dramai’. Tačiau jeigu ‘Drama Burger’ galima drąsiai vadinti gastronominia burgerių vieta, tai ‘Le Butcher’ – miestinių burgerių vietele. Bet dar labai jauna. Tad yra kur pasitempti Naujais Metais.
le butcher
Minėtini ir Sidro Namai ir Bistro1Dublis. Tačiau pirmąjį noriu dar geriau išragauti bei jam koja kiša vien sidras gėrimų meniu, ne visi gi gali jį gerti (nors ačiū Dievui, jau pasirodė alus, laukiam vyno), o antrajam gal jau reikia ‘Bistro2Dublio’?
o
Šiam kartui tiek. Linkiu skanių atradimų ir nevertų dėmesio praradimų.
Su Naujais 2015-aisiais Metais!
Share: