D E R V Y N A S

Ar Marse yra pusryčių?

 

Marsas 2 dervynas apžvalga pusryčiai brekafast

Ką jūs manote apie pusryčius pub’e? Gal kiek ir neįprasta Lietuvai, bet visame Pasaulyje puikiai veikianti koncepcija. Jau prieš gerus kelis metus atsidaręs ‘Marsas’ turi savo lankytojų auditoriją bei savo vardą. Lankytojų ten rasite visada, o kartais, ypač vasaromis, jie užpildo kone puse gatvės. ‘Marsas’ seniau buvo garsus savo burgeriais, kai dar nebuvo nei ‘Drama Burger’, nei kitų burgerinių Vilniuje. ‘Marsas’ garsėja ir įdomiais sprendimais, pvz. suorganizuoti open air baseine (buvusiame prie Sporto rūmų) ar Vingio parke. O kodėl gi neišbandyti vėlyvųjų pusryčių? Bandom.

Koncepcija. Tai kaip jau ir aprašiau: pub’as su pliusais.

Interjeras. Pub’iškas. Odinis baras, mediniai aukšti stalai ir kėdės. Tik jau šiek tiek pasidėvėję viskas, žodžiu, viskas tipiškai angliškai ar airiškai bariškai. Jeigu galima būtų vartoti tokius epitetus.

Marsas 2 dervynas apžvalga pusryčiai brekafast

Personalas. Pagrindinis baro veidas – Krisas. Kuriam jau nebe 20 metų. Jis ten priduoda savitumo, bet gali ir sugluminti. Kai ateini sekmadienio pusryčių ir jis sau šaltu veidu gurkšnoja viskiuką. Bet nieko, juk baras ir Krisas sau jau viską gali leisti. Na ir virtuvės personalas, kuris gamina maistą. Ir visai gerą.

Krisas Marsas

Maistas. Pačiam ‘Marse’ esu ragavus kone viską: ir fish & chips, ir burgerį, ir šonkaulius, ir buffalo wings’us ir t.t. Bet šį kartą apie pusryčius. Pusryčiai čia prasideda 14 val. Kaip ir normalu tūsus mėgstantiems ar tie, kas savaitgaliais mėgsta ilgiau pamiegoti ir niekur neskuba. Pusryčių meniu dominuoja be lukšto virti kiaušiniai – poached egg. Juos jie ruošia įvairiai: su lašiša (eggs royale), tradiciškus eggs Benedict, su chorizo dešra, su avokadu. PrimenaThe Breakfast Club’ Londone. Turbūt jie ir įkvėpė, nes ir pavadinimas prie meniu paimtas toks pat. Jeigu nenorite to, galite rinktis angliškus pusryčius, amerikietiškus blynus ar chorizo keptuvėlę. Ir porcijos ten nemažos. Užsisakę kurį tai poached egg – gausite net du. Bandeles jie užsisakinėja šviežias ir gardžias. Matyt, nuo daug darymo, ranka įgudusi ir kiaušiniai išvirti puikiai. Hollandese padažas nebuvo pačios tobuliausios konsistencijos, bet tikrai labai neblogas. Prie angliškų pusryčių jūs papildomai dar gausite Portabello grybą ir du be lukšto virtus kiaušinius, gvakamolės bei dvi chorizo dešreles. Tokia rimta ir soti angliškų pusryčių interpretacija. Kuriant meniu nesureikšminta, kad visur bus chorizo dešra ar ingridientai persipins. Aš sakyčiau – dar geriau. Jau geriau daryti iš kelių kokybiškų ingridientų, nei iš senų ir užsistovėjusių.

Kas man užkliuvo? Gal tas ore šiek juntamas ir į baldus įsigėręs pub’iškas kvapas.

Marsas 2 dervynas apžvalga pusryčiai brekafast

Marsas 2 dervynas apžvalga pusryčiai brekafast

Marsas 2 dervynas apžvalga pusryčiai brekafast

Kaina ir kokybė. Nei pridursi, nei atimsi. Kainos geros, sotu ir skanu. Aišku, čia jums ne ‘The Breakfast Club’ ar ‘Stebuklų’ pusryčiai, bet valgyti ir rekomenduoti tikrai galite.

Share: