D E R V Y N A S

Naujausios vestuvių tendencijos

11

Nutarėm į vieną vietą surinkti pagrindinius vestuvių planuotojus bei organizatorius organizatorius. Jaukiai pabendrauti, užkąsti, išgerti ir aptarti naujausias vestuvių tendencijas.

Į ČIOP ČIOP kulinarinę studiją surinko tokie planuotojai, kaip “Lapės vestuvės”, “Rendezvous”, “Debesų gaudyklė”, “Gražios vestuvės”, “Vestuvių sonata”, “Netradicinės vestuvės”, “Viktorijos vestuvės”, “Artišokas” ir “Liu Patty”.

18

19

Žaidėm tikras vestuves: begrojant talentingiems berniukams pasitikimui barmenas Ignas paruošė aperityvinių kokteilių: gurktoniką (džinas, agurkas ir tonikas) bei nealkoholinį granatų bei greipfruktų limonadą su anyžiumi.

14b

Beje, džintonikas su agurku yra ir vienas iš šių metų gėrimų top’ų.

“Džinas visada buvo labai populiarus gėrimas, tačiau pastaruoju metu jis ypač ant bangos. Atsiranda naujų gamintojų, kurie nebetaiko priklausyti “London dry” kategorijai. Anksčiau gaminti tokį džiną buvo prestižas, o dabar svarbiau būti išskirtiniais. Džinas pildomas įvariais papildomo skonio suteikiančiais ingredientais: rožių žiedlapiais, kadagių uogomis. Tokie skoniai žavi žmones ir leidžia barmenams eksperimentuoti ruošiant kokteilius”, – sakė renginio metu kokteilius plakęs “Piano Man” barmenas Ignas.

54

41

40

Prie aperityvinio gėrimo buvo derinami vieno kąsnio užkandžiai: rūkytos paprikos aliejuje marinuota lašiša su degintais česnakų lukštais, pasmeigta ant berželio šakelės, ją gamino šefas Ronaldas Nagrockis, jis taip pat ruošė šefo slovėno Jure Glumac vištienos lollipops su pistacijomis bei keptus burokėlius su marinuotų varškės sūriu ir atlantinės silkės ikrais.

1

 

2

7

10

Atsigaivinti buvo galima Martyno Maciulevičiaus gazpačio sriuba su juodaisiais sezamais.

 

Desertu rūpinosi desertų guru šefas Gaspar Fernandes, dar tik nepilnus metus praleidęs Lietuvoje ir jau spėjęs tapti desertų čempionu bei padirbti su Deivydu Praspaliausku. Jis paruošė juodojo šokolado musą su juodosiomis uogomis bei pistacijomis.

6

 

3

19

„Aš mėgstu viską, kas subtiliai madinga arba viskas kas yra madinga klasika. Visa tai labai stipriai stengiamės atskleisti mūsų organizuojamose šventėse, virtuvės vakarėliuose, komunikacijoje ir gėrimuose.

Manau, kad neveltui dabar visi masiškai ragauja džintoniką, neveltui burbulai derinami prie kiaulienos su bulvių koše. Ir visi tai daro ne tik dėl mados – žmonėms patinka!

Yra dar vienas išskirtinumas, kuris žmonėms patinka: neformali aplinka bei erdvė, kurioje galima improvizuoti”, – pasakojau aš svečiams.

21

18

16

15

Po mano lituanijų, svečius kvietėme į virtuvę, kurioje Ronaldas Nagrockis asistuojant Gasparui Fernandes rodė, kaip pasigaminti patiekalą: bulvių košės kremą su panchetta, trumais, 100 minučių virtu kreminiu kiaušiio tryniu bei druskos traškučiais.

12

83

76

22

 

Prie jo aš siūliau ragauti išsišokėliu vadinamo šampano gamintojo Alexandres Penet šampaną, kuris man asmeniškai yra klaiskai gardus.

„Kiauliena vėl grįžta į gurmanų lėkštes, o burbuliukai stipriai užkariavę visų gomurius. Be abejo, šampanas yra puikus kiaušinio draugas, tad šiandienos derinys leidžia atrasti maisto ir gėrimo darną”, – dar truputį priminiau susirinkusiems.

Atsigaivinimui svečiai ragavo “Sweet Morello” namų gamybos ledų. “Ledų vežimėlis yra puiki alternatyva žmonėms, kurie nori kitokių desertų ar nežino, kuo karštą vasaros dieną vaišinti atėjusius pasveikinti prie bažnyčios”, – pasakojo ledų amatininkas Vaidotas Vyšniauskas.

24

23

Po pirmos vestuvių dienos, keliavome į terasą, kurioje pristatėme antrą vestuvių diena. Kepykla “Mažoji Ragainė” pagamino tortus ir pyragus pagal mūsų užsakymus, o mes juos išradingai paserviravome: taip, jog jie būtų lyg likę “nuo vakar”.

26

Mūsų griliaus Dievas Jonas Jonušas ant griliaus kepė ėrienos šonkauliukus, marinuotus medaus bei čiobrelių marinate, o norintiems linksmintis toliau, buvo siūloma pasigaminti kokteilio “Bloody Mary”.

30

27

29

Make your own “Bloody Mary” skelbė užrašas ant kreidinės lentos.

o

Ištrauka iš mano darbo dienoraščio

… 

 

 

Share: