D E R V Y N A S

Vilniaus Gastronomijos savaitė

12

Jau kelintus metus iš eilės Vilniuje vyks gastronomijos savaitė! Šios savaitės metu net 24 Vilniaus restoranai siūlo specialų degustacinį meniu už specialią kainą.

Lapkričio 16-22d. vyksiančią gastronomijos savaitę organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“ ir Vilniaus savivaldybė. Vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę apsilankyti išskirtiniuose restoranuose, kurie pristatys įvairių šalių nacionalines virtuves. Derinant ir siūlant meniu, šefams rekomenduotina eksperimentuoti, atsižvelgti į naujausias restoranų kultūros tendencijas.

Kirpt1

Kirpt2

Restoranai siūlys lankytojams specialų degustacinį meniu, kurio kaina 1 asmeniui, pasirinktinai – 10 EUR (dviejų patiekalų meniu) arba 20 EUR (trijų patiekalų meniu).

Vilniaus gastronomijos savaitė taip pat sutampa su 2015m. lapkričio 20-22 d. vyksiančia VII Baltijos maisto ir gėrimų paroda „Baf 2015”.

Prie Vilniaus gastronomijos savaitės prisijungia “Kino pavasario” gurmaniški kino seansai, Cinema Gourmet vakarienės, gurmaniškos ekskursijos LDK Valdovų rūmuose.

Trumpai tariant, nusimato labai smagi kulinarinė savaitė, kurios metu tikrai verta aplankyti bent vieną, du, tris ar net keturis restoranus.

Savo ruožtu atstovauju ČIOP ČIOP kulinarijos studiją/loftą. Gastronomijos savaitės metu vakarienė bus ruošiama lapkričio 18d., trečiadienį. Šefo Ronaldo kurtas meniu ir mano derinti vynai.

76

ČIOP ČIOP siūlys tokį meniu: 

– Putojančio vyno taurė ir šefo pasveikinimas
– Jautienos kaulo čiulpai su karamelizuotais grybais bei duonos trupiniais
– Bulvių kremas su trumais, šonine ir kiaušiniu
– Slyvos su mėtų kremu ir riešutais

Informacija apie renginį ir registracija. 

Plačiau apie šią savaitę.

 

23

 

 


Share:
PREVIOUS POST

Posted by -