D E R V Y N A S

Pusryčių atostogos

Ankstyvųjų ir vėlyvųjų pusryčių mieste tradicijai įsibėgėjant, iškyla klausimas, kur gi jų eiti? Visų pirma, labai noriu pasidžiaugti, kad atsirado tikrai nemažai vietų siūlančių vėlyvuosius savaitgalio pusryčius. Aš dar prieš kelis metus tikėjau, kad ši mada/tradicija ateis ir į Lietuvą, tiek rašiau apie tai, tiek kultyvavau ir va prašau, kaip sakant. Tad pasistengsiu jums, mieli skaitytojai, pateikti keletą rekomendacijų pagrindžiant ar papildant savo 2016-ųjų restoranų gidą. Vis atsidaro naujų vietų, o kai kurios vietos vėlyvuosius pusryčius įtraukia į savo meniu.

Desertine atostogos
Processed with VSCOcam with f2 preset

Šiandien apie atostogas.

Desertinė Atostogos” jau nuo pat atsidarymo atrodė puiki vieta, kuri potencialiai išaugs į populiarią kavinukę. Visgi buvimas ne pačiame centre (jie įsikūrę Čiurliono gatvėje) priverčia taip pakelti kartelę, jog norėtum ten nueiti. Nors tai visai netoli nuo pačio centro ar senamiesčio, tačiau yra žmonių, kurie tiesiog tyngi bent truputėlį nueiti toliau sulig baigiasi Pylimo gatvė. O veltui. Naujamiestį prilyginčiau atgyjančiam stoties rajonui, kuriame atsidarė tikrai nemažai puikių vietų!

Tęsiam apie vieną jų. Kaip desertinę save pristatanti vieta, visų pirma klientus pradėjo lepinti desertais, kurių čia bus visada. Tuomet atsirado kruasanų sumuštiniai, apie kuriuos taip pat jau esu rašiusi (skaityti čia). Bet kad tobulų desertų ir kruasanų nebūt per mažai, „Desertinė Atostogos” komanda pakvietė vėlyvųjų pusryčių. Į pirmą bandymą, kuris buvo vasario mėnesį, ėjau ir aš. Tą kartą buvau maloniai nustebinta ir išėjau su tobulu skoniu burnoje. Neįprastai Benedikto kiaušinis (eggs Benedict) buvo pateiktas ant bulvinio paplotėlio (blyno), o Hollandese padažas pagardintas trumais (druska, aliejumi su trumais). Kiaušinio konsistencija taip pat buvo nepriekaištinga.

Desertine Atostogos

Desertine atostogos

Kiek teko lankytis ir vėliau (tiek man, tiek draugams ir kolegoms), kokybė išliko puiki, o gal net dar geresnė. Šiai dienai vėlyvieji pusryčiai vyksta kiekvieną savaitgalį. Prie kiaušinių „marškinėliuose” siūlomi ir gardūs varškėčiai, naminė granola, tie patys krauasanų sumuštiniai, įvairūs desertinai. Be viso to, čia galite rasti ir puikios Crooked Nose & Coffee Stories, paruoštos specialiu Hario V60 būdu, kavos. Taip pat įvairių sveikų kokteilių ar gardžios arbatos.

Kiekvieną kartą siūlomas spec.patiekalas, kaip pvz. kišas.

Benedikto kiaušiniai ruošiame su muffin bandelėmis, kažkodėl tos bulvinių blynų idėjos buvo atsisakyta (gal rinka nepriėmė), tačiau ji man pasirodė puiki. Tokia kiaušinių interpretacija dažnai sutinkama Maskvoje, Sankt Peterburge…

Nepaminėjau ir personalo, kuris ne tik malonus, bet ir motyvuotas. Jeigu pradėsite juos sekti fb ir instagram socialiniuose tinkluose, suprasite apie ką kalbu. Kiek teko sužinoti, savininkė yra baigusi konditerijos studijas, pati prisideda ir dirba virtuvėje.

Šią vietą pavadinčiau išraiška to, kai žmonės myli savo darbą, žino, ką daro ir tai daro profesionaliai.

Tad varykit pusryčiauti.

Skanaus!

p.s. Mielai lauksiu ir jūsų rekomendacijų, jas galite siųsti į raudonidantys@dervynas.lt

Desertine atostogos

Desertine atostogos

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Share: