D E R V Y N A S

Ir kas gi taps geriausių restoranu pagal Gero maisto akademiją?

Kas pateko į „30 geriausių restoranų” trisdešimtuką jau mačiau, o šiandien ryte gavau pranešimą, kad jau greit paaiškės ir kas tapo lyderiais. Gero maisto akademijos projektas įtraukė didžiąją dalį maisto industrijos profesionalų. Vertintojų buvo virš 140, tarp jų  geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys blogeriai ir žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai vertino restoranus visoje Lietuvoje, aišku, ir DerVynas.

Labai smagu, jog tokie rinkimai, apjungia didžiąją dalį maisto industrijos profesionalų.

Dervynas Dine 30 geriausiu restoranu

Dervynas Dine 30 geriausiu restoranu

Ką vertinom? Kas pakišo koją ir kas pakėlė uodegą

Kiekvienam Gero maisto akademijos nariui buvo suteikta balso teisė. Akademijos tikslas – kompetentingus maisto industrijos žmones sujungti vieningam balsavimui.

 

 

 

Sudarant geriausių šalies restoranų reitingą pagrindine buvo vertinamas restoranų maistas ir jo pateikimas. Balsuojant buvo liepta atsižvelgti į patiekalų savitumą, originalumą, kompleksiškumą, maisto produktų kokybę, kilmę ir šviežumą, skonių suderinamumą, kūrybiškumą, kainos ir kokybės santykį. Bet kas man smagiausia, jog atskira dalis buvo skirta gėrimams, vyno ir kitų gėrimų kortai, jų darnai prie koncepcijos ir patiekalų. Nepatikėsite, bet kai kuriems restoranams šita sritis mano vertinimuose pakišo koją, o kai kuriems labai padėjo atsirasti geriausiųjų dešimtuke. Taip pat buvo vertinama aptarnavimo kokybė (elgesys su klientu, paslaugumas, rezervacijos galimybė, pasitikimas ir kt.) ir aplinką (patyrimas, estetika, dermė su reprezentuojama virtuve, švara, tvarka, jaukumas).

Sofa de Pancho Dervynas 30 geriausiu restoranu

Organizatoriai

Šį reikaliuką organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, žurnalu „Geras Skonis“ ir projekto iniciatoriumi „Švyturys – Utenos alus“.

Dervynas Gaspars 30 geriausiu restoranu

 

 

Foto autorė – Lina Skukauskė
Share: