D E R V Y N A S

In Between The Journey Into Myself: apie veiklas ir xxx

Įžanginė įžvalga.

Gan dažnai sutinkami ir labai populiarūs, ypač šiomis dienomis, yra pasisakymai apie išėjimą iš komforto zonos. Kai pradėjau rašyti šitą rašinuką, remdamasi paskutinių mėnesių pokalbiais su draugais, pažįstamais ir pusiau pažįstamais žmonėmis, jo įžanga skambėjo taip: ar verta išeiti iš savo komforto zonos? Sunku, bet verta. Visiems taip linkiu pasielgti bent vienai dienai.
Ir tada pradėjau galvoti, kas išvis yra ta komforto zona? Aiški ir garantuota darbo vieta (o žinome, jog ir pačiose saugiausiose pareigose būna pasikeitimų), stabili alga kiekvieną mėnesį (kuriai proporcingai kylant, jos vis mažėja), stabilūs santykiai (kuriuose dažnai jautiesi vienišas), šeima (kuri, kalbėkim atvirai, vieną dieną gali, nors nelinkiu, sugriūti). Gal tai komfortiškos mašinos vairavimas? Gal. Aš nežinau, nes tik dabar normaliai mokytis vairuoti pradėjau. Ar tai yra sveikata? Taip, tai yra tikrai sveikata. Fizinė ir DVASINĖ sveikata. Man komfortas yra buvimas komforte su savimi. O su savimi komforte būname tada, kai veikiame, ką norime, kai mylime, ką veikiami ir ko norime.

Ką veikiu ir kuo užsiimu

O dabar papasakosiu apie savo veiklas, kur ir kokiais klausimais galite į mane kreiptis (nes susilaukiau visai nemažai prašymų susisteminti dabartinę mano padėtį).

„Urte Consulting”

Naujas mano projektas Urte Consulting – restoranų ir ne tik jų, konsultacijos: darbuotojų paieška, marketingas, socialinių tinklų valdymas, gėrimų kortų, meniu kūrimas ir koncepto sugalvojimas bei įgyvendinimas, darbuotojų mokymas ir kiti svarbūs reikalai. Naudoju savo gausų pažinčių ratą, patirtį ir kitų savo sričių ekspertų pagalbą.

„Yra sakoma, jog restoranų verslas yra antras pagal sudėtingumą verslas po aviacijos. Ir tai yra visiška tiesa. Restoranų versle beveik viskas priklauso nuo žmonių. Iki kol patiekalas atkeliauja iki svečio, jis pereina mažiausiai per tris rankas: nuo indų plovėjos, kuri paduoda lėkštę, virėjo ir padavėjo. Ir šis planas minimalus, dažnai visas rezultatas, kaip jaučiamės po to priklauso ir nuo administratoriaus, barmeno bei pačių savininkų ir jų požiūrio į darbuotojus. Ir dar net nepriėjome prie produktų. Nes galutinis rezultatas priklauso ir nuo tiekėjų, o tiekėjai nuo ūkininkų, pastarieji net ir nuo klimato. Kad suprastum ir mokėtum valdyti restoraną, reikia ne tik žinių, verslumo gyslos, bet ir intuicijos bei meno”, – taip aš pati apibūdinu šito projekto reikalingumą.

Plačiau apie jį, apie mano patirtį šiame sektoriuje ir visos teikiamos paslaugos čia:

https://www.urteconsulting.com/

DerVynas – čia gyvena mano asmeninės rekomendacijos ir mintys, gyvenimo būdas, maistas, vynas, meilė, grožis ir visos temos, kurios tinkamos save gerbiantiems blog’eriams. Neturiu sau jokių apribojimų ar rėmų, tad drąsiai galite prašyti ir daugiau aktualių temų. Beje, dažnai dervyniniai reikalai keliauja į kitas media priemones ar mano pačios Instagram.

Tamsta mokytoja

Dėstymas. Šiais metais tapau dėstytoja „Kazimiero Simonavičiaus universitete”. Pradėjau dėstyti dalyką, kurio pati autorė ir esu – „Gastronomijos mada ir tendencijos”. Tai pirmas kartais, kaip toks dalykas yra integruotas ne į kulinarijos studijas. Šiai dienai jis yra skirtas „Mados industrijos” studentams. Tačiau po sėkmingo starto, su universitetu planuojame ir daugiau bendrų integracijų. Visgi bendras išprusimas apie tai, kas yra gastronomija, kokie vienetai ją sudaro ir nuo ko priklauso jos kryptys – suprasti svarbu kiekvienam. Ši tema glaudžiai susijusi su visomis kitomis sferomis ir sritimis.

Beveik knygnešystė

Rašau, kaip nepriklausoma žurnalistė. Ja esu jau irgi keletą gražių metų. Rašau į įvairius leidinius (artimiausios publikacijos „LAIMĖ”, „SEEN Magazin”, „DELFI Maistas” bei kituose). Stengiuosi gvildenti visas aktualiausias temas, pamirštas temas ir skleisti žodį apie gražų, skanų gyvenimą, restoranus ir vyną (bei kitus gėrimus). Nes gink D, tariant žodį vynas, dar ir į kalėjimą gali uždaryti, užtat, dar svarbiausia kalbėti apie šią kultūrą.

Someljė life

Dirbu kaip nepriklausoma someljė kai kuriuose restoranuose. Lygiai taip pat dirbu su degustacijomis ir neplanuoju paleisti savo aistros vyno pasauliui. Esu prisijungusi ir prie „Lietuvos someljė asociacijos” veiklos.

Myliu sūrį

Sūrio fanams turiu atskirą blog’ą Myliu sūrį. Ten žinios apie sūrį, receptai ir visokie patarimai.

+++

Apie savo labai daug akių manyje atvėrusius metus, įkvėpimus ir kelią į balansą – galbūt ateityje kokiame interviu, vakarėlyje, pokalbyje ar knygoje (gal vieną dieną, gal).
Share: