Laba diena, blynai. Nesiderinau prie Užgavėnių, bet kažkaip sutapo. Dalinuosi savo labai mėgstamais blynais. Nesu visų uogienių ir klevų sirupų fanė, bet ten kur daržovės, žuvys ir sūriai, – niam niam. Galima interpretuoti su daržovėmis ir pagardais. Drąsiai keiskite lašišą į mėgstamas žuvis ar ikrus. O nevalgantys jų – į džiovintus pomidorus, pesto padažą. Jeigu nenaudojate tradicinių miltų, tiks ir begliuteniai ar kukurūzų. O sūrio mylėtojai papildomai gali ragauti su mozzarella.
Rikotos blyneliai su špinatais, lašiša ir rikotos kremu
Jums reikės:
200g rikotos sūrio
2 kiaušinių
5 šaukštų miltų
šaukštelio druskos
šaukštelio kepimo miltelių
200g špinatų
gabalėlio moliūgo
pusės mažos cukinijos
krapų (naudojau šaldytus)
aliejaus
sviesto
Prie blynų:
sūdytos arba rūkytos lašišos
rikotos sūrio
krapų
- Moliūgus supjaustykite kubeliais. Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę, pakepkite juos apie 30 minučių.
- Cukiniją sutarkuokite ir padėkite ant servetėlės. Reikia truputį nusausinti, nes ji labai vandeninga.
- Špinatus patroškinkite ant sviesto keptuvėje.
- Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymo.
- Kiaušinių trynius sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, įmaišykite rikotos sūrį.
- Sutrinkite moliūgus ir cukinijas, o kiaušinio baltymą išplakite iki standžios masės.
- Į tešlą įmaišykite daržoves, patroškintus špinatus, berkite druskos, truputį krapų ir švelniai įsukite kiaušinio baltymą.
- Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir kepkite blynus.
- Patiekite su lašiša ir rikotos kremu (į jį tiesiog įmaišykite krapų).
Skanaus!