D E R V Y N A S

Rikotos blyneliai su špinatais, lašiša, moliūgais ir rikotos kremu

Laba diena, blynai. Nesiderinau prie Užgavėnių, bet kažkaip sutapo. Dalinuosi savo labai mėgstamais blynais. Nesu visų uogienių ir klevų sirupų fanė, bet ten kur daržovės, žuvys ir sūriai, – niam niam. Galima interpretuoti su daržovėmis ir pagardais. Drąsiai keiskite lašišą į mėgstamas žuvis ar ikrus. O nevalgantys jų – į džiovintus pomidorus, pesto padažą. Jeigu nenaudojate tradicinių miltų, tiks ir begliuteniai ar kukurūzų. O sūrio mylėtojai papildomai gali ragauti su mozzarella.

Rikotos blyneliai su špinatais, lašiša ir rikotos kremu

Jums reikės:

200g rikotos sūrio

2 kiaušinių

5 šaukštų miltų

šaukštelio druskos 

šaukštelio kepimo miltelių

200g špinatų 

gabalėlio moliūgo

pusės mažos cukinijos

krapų (naudojau šaldytus)

aliejaus

sviesto

Prie blynų:

sūdytos arba rūkytos lašišos

rikotos sūrio

krapų

  1. Moliūgus supjaustykite kubeliais. Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę, pakepkite juos apie 30 minučių.
  2. Cukiniją sutarkuokite ir padėkite ant servetėlės. Reikia truputį nusausinti, nes ji labai vandeninga.
  3. Špinatus patroškinkite ant sviesto keptuvėje.
  4. Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymo.
  5. Kiaušinių trynius sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, įmaišykite rikotos sūrį. 
  6. Sutrinkite moliūgus ir cukinijas, o kiaušinio baltymą išplakite iki standžios masės.
  7. Į tešlą įmaišykite daržoves, patroškintus špinatus, berkite druskos, truputį krapų ir švelniai įsukite kiaušinio baltymą.
  8. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir kepkite blynus.
  9. Patiekite su lašiša ir rikotos kremu (į jį tiesiog įmaišykite krapų). 

Skanaus!

Share: