D E R V Y N A S

Plečiasi pajūrio gastronominis žemėlapis – atsidarė naujas restoranas

Diskutavome su bičiuliais, kokie miestai Lietuvoje galėtų vadintis labiausiai gastronominiais (supraskite, gastronomija apima ne tik aukščiausio lygio fine dining vietas, bet ir visas maisto vietas, net ir maisto furgonus, kioskelius ar čeburekų kupranugarius). Tai be mūsų gastro ir viso ko sostinės Vilniaus, iš dalies Kauno, truputėlio Nidos, visgi Palangą būtų galima rašyti antru numeriu. Čia koncentruojasi vis daugiau ir daugiau padorių vietelių, kurias verta aplankyti.

Šį restoranų ir kitų maistinių punktų žemėlapį papildė modernus europietiškos virtuvės restoranas – „Amsterdam Plaza”. Vos pirmą mėnesį skaičiuojanti vieta verta dėmesio ne tik dėl kokybiško ir tvarkingaiparuošto maisto, bet ir dėl to, jog rudens viduryje čia į svečius jus kvies butikinis viešbutis su 29 kambariais ir jaukia SPA zona. Kambarių apžiūrėti galimybės dar nebuvo, tačiau vadovė ir savininkė atskleidė, jog kiekvieną jų drąsiai galima vadinti apartamentais. Mat kiekvienas jų 40-60 kv.m. su įspūdingais bei kruopščiai įrengtais interjerais.

Toks pat prabangiai modernus, bet neįkyrus ir pakankamai jaukus, su išdirbta kiekviena detale yra ir restorano interjeras. Ir kai galvoji, kiek pinigų čia yra išleista, baisu darosi, kad nebūtų ta eilinė situacija: sukišo belekiek pinigų į interjerą, peilius, šakutes, taures ir lempas, o personalui nebeliko. Na, bet, tačiau.

Keliavom su bičiuliu, kurį išties, prisipažinsiu, nusiunčiau patikrinti restorano, kai vos tik šis atsidarė. Galvojau, jis pavalgys ir pasakys, ar verta skirti brangų laiką iš mano apsilankymo Palangoje. Gavau žinutę ir žalią šviesą, nes net pats nesitikėjo, jog viskas taip puikiai ir kokybiškai. (Be abejo, tai buvo žmogus, kuris keliauja, ragauja ir supranta apie kokybę).

Restorano meniu pakankamai klasikinis europietiškas, kas be abejo, puikiai tinka daugumai, kurie nori gerai ir saugiai pavalgyti. Mes ragavom:šukutes su pupelių tyre, batatų traškučiais ir peletrūno padažu; jaučių liežuvį su jaunomis bulvytėmis, karamelizuotu askaloniniu česnaku, obuolių ir burokėlių tyre; kukurūzinį viščiuką su sorų kruopomis, brokoliais bei keptais salierais ir jautienos antrekotą su bulvių sluoksniuočiu, burokėliais bei cukinijomis; daugiaryžį su voveraitėmis, petražolėmis bei kietuoju sūriu. Labiausiai man patiko liežuvis ir daugiaryžis, po kurio jau niekaip neįkalbėjau savęs paragauti deserto, nes tas ilgas malonus poskonis gyveno mano gomuryje. Nors kiek girdėjau iš ragavusių, kad spurgytės čia superinės.

Labai pagirsiu vyno kortą, kurią pasirodo kaip nepriklausomas atstovas sudarė Burbulis („Burbulio vyninė”). Nesitikėjau rasti tiek nišinių ir patinkančių vynų.

Kaip sakoma, so far so good arba gera pradžia, pusė darbo. Tikiuosi, kad restoranui seksis tik geryn ir atrasite šią vietą ir jūs.

Interjero dizaineriams aplodismentai dar kartą – spalvų – šachmatais balta juoda, purpurinė ir žalia – ir medžiagų darna – veliūras, marmuras, stiklas… Puikumynai!

o

P.S. Kiekviena Dervyno apžvalga neatsako už ankstesnį ir tolesnį restorano darbą, bet nuoširdžiai linki sėkmės ir po gražaus starto, dar gražesnio gyvavimo.

Sekite Instagram „Amsterdam Plaza”:

Facebook: Amsterdam Plaza

Adresas: Vytauto g. 79, Palanga

Darbo laikas: Veiks visus metus, ne tik sezoniškai.

 

Share: