D E R V Y N A S

Narutis

Pilies gatvės atgimimas – atsinaujinęs Narutis

Gyvenimas pats diktuoja savo sąlygas – keičiasi keliavimo įpročiai, keičiasi ir vietų lankymo įpročiai. Jeigu kažkada Pilies gatvė buvo itin turistinė, dabar ten jų minimalus skaičius, ji rami, graži ir laukia vietinių svečių. Narutis – viena iš šios gatvės istorijų, pasakoju apie šį butikinį viešbutį ir restoraną bei rekomenduoju.

Nuo tada, kai į Narutį atvyko dirbti mano vienas iš favoritinių sąrašo šefas – Justinas Kapkovičius, baigiu išvalgyti visą meniu po du ar tris kartus.

Nesakau, kad nemėgstu lietuviškų patiekalų, mat ankstesnis meniu buvo su didele jų integracija, visgi prie šio elegantiško butikinio viešbučio puikiai tinka restoranas su europietiška, kokybiška produkcija ir geru skonio balansu paremtu meniu.

Be to, kainos čia irgi labai draugiškos, kaip pavyzdžiui, aštuonkojis, apie kurį dar kalbėsiu, čia kainuoja 16 eurų, o Stracciatella 8 eurai. Tuo tarpu kai kuriose vietose už Buratta salotas galite pakloti visus 16 ar 18 eurų.

Narutis
Black Angus jautienos tartaras
Grybų majonezas, peletrūno garstyčios, pievagrybiai, putpelės kiaušinis, ridikėliai
10,00 €
Narutis
Šparagai ir Stracciatella sūris iš Muguruza regiono
Sezoniniai šparagai, Straciatella sūris, agurkai, sezoninės uogos, Pistou padažas
8,00 €

Aštuonkojis yra jautri tema, nes mat jis tapęs nacionaliniu patiekalu ir yra vienas populiariausių nuo Palangos iki Kauno ar Vilniaus. Tad ir vertintojų komandą turi nemažą. Čia – jis yra dieviško skonio. Sakyčiau šis Viduržemio jūros gražuolis patenka į Lietuvos aštuonkojų TOP 5.

Narutis
Viduržemio jūros aštuonkojis
Bulvių šimtalapis, mėlynojo kopūsto tyrė, rūkytos paprikos, Beurre Blanc padažas,
kale kopūsto traškučiai
16,00 €

Būtina paragauti kreminę žuvies sriubą, ji man, sriubų mėgėjai, labai patiko. Čia visada kertu antipasti (įvairias žuvis ir jūros gėrybes) su cukinijom ir paprikom. Arba – Straciatella, minkštą šviežią, daromą iš buivolės pieno, iš Muguruzos regiono, sūrį su šparagais, agurkais, uogomis ir Pistou (toks prancūziškas, Provanso pesto variantas).

Narutis
Jūros gėrybių Antipasti rinkinys – marinuotas aštuonkojis, sardinės, tunas, daržovių antipasti, 9,00 €
Narutis
Kreminė žuvies sriuba
Laisvėje pagauta spausta lašiša, žaliasis obuolys, ridikėliai, Ketta ikrai, žolelių aliejus
8,00 €

Calamaretti a la plancha – patiks kalmarų fanams. 

Narutis

Geras ir Black Angus jautienos tartaras su grybų majonezu, peletrūno garstyčiomis, pievagrybiais bei putpelės kiaušiniu ir ridikėliai.

Ai ir Cezaris čia labai unikalus – su padažu tūtelėje.

Narutis
Cezario salotos „a la Narutis”, 8,00 €
Narutis
Padažas tūtelėje

Dar sąraše laukia būt išragautos karališkojo Kamčiatkos krabo salotos, tikiu, kad geros.

Tiramisu – dangiškas.

Narutis
Tiramisu dėžutėje – kava, sūris, vyšnios, aviečių ikrai, 7,00 €

//

Kadangi mano gyvenimas visgi nėra toks nuobodus, kai ėjau lankyti ir prisiminiau tobuloj vietoj tobulą terasą, prisiglaudusią prie šventų Jonų bažnyčios sienų, sakau, gal patvarkom:)))

Su talentingojo guru ir dekorų ikonos Manto Petruškevičiaus prisilietimu, terasa atnaujinta ir ten pasiūliau savo terasai skirtą playlist’ą. Nes tokia prancūziška elegancija ir marokietišku prieskoniu dvelkianti terasa privalo groti gerą muziką.

Susitariau, kad ir rudeniop prie vyno kortos bus prikištos mano rankytės ir nosytė.

Narutis

Nežinau, kaip dar labiau parekomenduoti atrasti iš naujo Pilies gatvę, bet ji to verta.

Dabar plane be Kamčiatkos krabo – nakvynė ir pusryčiai į lovą žvelgiant į bažnyčios bokštus bei mano mylimą Vilniaus Universitetą.

Beje, šis viešbučio pastatas pastatytas 1581 m. Jis yra architektūros vertybė, įrašyta į UNESCO saugomų architektūrinių paminklų sąrašą. 

400 m spinduliu aplink viešbutį yra 12 bažnyčių ir cerkvių, pastatytų XIV-XIX amžiuje.

O viduje yra salė su išlikusia originalia XVIII a. sienų ir lubų tapyba.

//

www.narutis.com

https://www.instagram.com/hotelnarutis/
Share: